Cum afli cine ți-a dat unfollow pe Instagram

De ceva timp mă tot chinui să îmi cresc comunitatea de pe Instagram, mai ales de când sunt mai activ pe acolo. Deh, postez poze destul de des pe acolo și îmi place să primesc feedback, indiferent de tipul lui. Constructiv să fie.

Am tot încercat tot felul de strategii și aparent dacă dai follow altora, sunt șanse destul de mari să primești înapoi follow. Și am găsit o mulțime de fotografi de la care aș avea de învățat și care m-ar putea inspira.

Doar că sunt destul de mulți d-ăștia care îți dau follow doar ca să le dai înapoi, iar apoi de bulangii ce sunt, dau unfollow. Ceea ce e un gest ce merită plătit cu aceeași monedă. Cum afli însă cine ți-a dat unfollow pe Instagram?

Ei bine, nu trebuie să păstrezi o listă pe care să o verifici ori de câte ori te trezești că numărul de urmăritori e în scădere și nu în creștere, așa cum ți-ai dori. Pentru că sunt multe aplicații care fac asta. Practic, trebuie să le instalezi, să te conectezi la contul de Instagram și să faci câte o scanare din când în când.

Eu am ales să instalez aplicația Followmeter. E disponibilă atât pentru Android cât și pentru iOS.

Practic, aplicația sintetizează o serie de statistici care pot fi foarte utile. Poți vedea care sunt persoanele care nu ți-au dat follow back, care sunt persoanele care ți-au dat follow iar tu nu ai făcut la fel și alte date de genul. Este free dar prezintă și anumite caracteristici premium care necesită un abonament.

Cred că dacă ajungi la un nivel la care Instagramul să producă ceva pentru tine, cred că merită să investești într-un astfel de abonament. Scapi și de reclame, așa că ai toate motivele.

Există și alte aplicații care te ajută să afli cine ți-a dat unfollow pe Instagram. Le găsești pe toate dacă apeși aici.

Simplu, nu?

2 Comentarii

Răspunde

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.