Skip to content

Cum poti esua ca blogger ?

Este o întrebare care mă frământa când am ajuns aseară acasă, însă fiind destul de târziu am scris ideea pe carnețel pentru a scrie azi articolul. Poate că articol e mult spus deoarece în acest articol îmi voi da mai mult cu presupusul și voi adresa întrebarea din titlu altor bloggeri mai cu experiență dar și cititorilor fără blog.

În fiecare carieră profesională și nu numai, poate apărea eșecul. Fie că ești fotbalist, inginer sau blogger, la un moment dat poți da greș atât de rău sau atât de mult încât cariera ta se sfârșește. Mă gândesc că acest lucru poate fi valabil și în blogging, însă eu fiind doar de un an în această aventură minunată nu am întâlnit astfel de cazuri.

Personal mă gândesc că eșecul unui blogger ar consta în pierderea cititorilor și scăderea drastică a traficului. Cred că astea ar fi principalele două aspecte care ar spune: game over. Totuși ca să ajungi la game over trebuie să faci ceva greșit din care să rezulte pierderea cititorilor.

Cred că un scandal în care nu ai dreptate ar putea afecta imaginea unui blogger. Din nou zic că experiența mea în blogging nu cuprinde și un astfel de scandal deoarece nici nu am participat dar nici nu am fost spectator. Totuși dacă un blogger s-ar certa cu altul prin articole scrise pe blog și nu ar încerca să aplaneze conflictul cu toate că nu are dreptate, cel puțin eu nu l-aș mai vizita la fel de des.

Eșecul ar putea fi adus și de dorința de face bani, foarte mulți bani. Să zicem că un blogger scrie bine, un an de zile, își construiește o comunitate în jurul blogului său și văzând că are succes se gândește că ar putea să se îmbogățească cu ajutorul blogului. Astfel începe să adauge foarte multe bannere și să scrie advertoriale, foarte multe advertoriale despre teme pe care nu le-a mai abordat pe blog. Sunt și bloggeri care încep această aventură doar cu gândul la bani astfel încât atunci când văd că banii nu vor să apară, renunță. Astfel ajung la premisa că banii reprezintă cea mai sigură cale de a da piept în piept cu eșecul. Țin și să menționez faptul că nu am nimic cu advertoriale și monetizarea unui blog însă consider că aceasta ar trebui făcută în limita bunului simț.

Citeam odată pe un blog, însă din păcate nu mai știu pe care, un articol în care bloggerul respectiv renunța la cariera sa în blogging deoarece dorința sa de a realiza o colaborare – cu Samsung parcă – a fost refuzată astfel încât a ajuns să fie foarte descurajat. Mă gândesc că pot exista și astfel de cazuri însă cred că se încadrează și ele în categoria bani.

Unul dintre sfaturile pe care le-am primit de la bloggerii mai cu experiență a fost acela de a scrie cât mai des pe blog. Cred că dacă un blogger începe să scrie din ce în ce mai rar, un articol la săptămână sau chiar mai rar, cu timpul își pierde comunitatea pe care o câștigase atunci când scria zilnic.

În concluzie, reiau întrebarea din titlu și chiar m-aș bucura dacă aș primi niște răspunsuri: Cum poți eșua ca blogger?

Sursă imagine: creativeoverflow.net

3 Comments

 1. Poti esua cand…
  Nu te promovezi, nu faci trafic
  Postezi 2 articole/an
  Postezi articole aiurea
  Bagi multe reclame, pagina se incarca mizerabil

  …promovarea tre’ sa-si spuna cuvantul!

  • Bun punct de vedere, multumesc.

 2. Pai esecul poate sa apara dupa umila mea parere cand incepi sa scrii articole slabe din ce in ce mai slabe. Si mai ales cand scade frecfenta cu care scrii pe blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.