Skip to content

Cum alegeti cablurile atunci cand montati televizorul in perete?

Atunci cand vrei sa montati televizorul in perete, nu aveti nevoie doar de un suport TV perete ci si de cablurile potrivite. Este posibil sa nu aveti nevoie de porturile HDMI suplimentare de pe televizor acum, dar este posibil sa doriti sa adaugati componente in sistemul home theater. Puneti cabluri HDMI suplimentare si treceti-le prin perete, astfel incat sa le aveti atunci cand aveti nevoie.

Un IWPE este un cablu de extensie evaluat pentru a intra in perete. La final, veti avea o priza in spatele televizorului la aceeasi inaltime ca si celelalte prize. Pentru a furniza energie, conectati un cablu de extensie de la o priza existenta.

Inainte de a incepe instalarea, asigurati-va ca toate cablurile de joasa tensiune sunt evaluate pentru utilizarea in perete. Urmatorul lucru de stiut despre kiturile IWPE este ca acestea vin cu o lungime predeterminata de sarma electrica, de obicei de 6 pana la 8 metri. De asemenea, retineti ca acestea trebuie utilizate in conditii specifice, mentionate de producator. Desigur, aceste limitari pot fi depasite sau ignorate, dar nu recomandam respectarea regulilor.

Daca nu puteti ascunde cablurile in perete, atunci incercati sa instalati niste tuburi prin care cbalurile sa treaca. Majoritatea acestora se lipesc pur si simplu de perete si va permit sa va ascundeti toate cablurile in interior, oferind un aspect curat. Singurul inconvenient este ca atunci cand veti scoate aceste elemente, veti decoji si vopseaua.

Cumparati intotdeauna cabluri mai lungi decat credeti ca aveti nevoie. Acesta este cel mai des ignorat sfat pe care il oferim oamenilor. Nu conteaza daca televizorul este pus pe un perete sau sta pe un suport pe mobila, cumparati cabluri mai lungi decat credeti ca aveti nevoie. Firul suplimentar poate fi infasurat, ascuns intr-un perete sau ascuns altfel. Daca cablurile sunt prea scurte, riscati sa nu fie suficient de lungi pentru a ajunge la echipament.

Pentru o instalatie obisnuita cu un suport flexibil pe perete si echipamente amplasate chiar sub televizor, cablurile de 8 metri vor functiona bine. Cablurile de doisprezece metri va vor permite sa faceti conexiuni inainte ca televizorul sa fie pe perete fara sa scoateti echipamentul odata ce este conectat. Daca montati un televizor mai mare decat in ​​mod normal  sau daca utilizati o montare full-motion, aveti nevoie de cabluri de 12 metri. Daca acest lucru pare excesiv, luati in considerare ca pe un montaj tipic full-motion pentru un tv de 20 de inci, veti folosi cabluri de 3 pana la 4 metri inainte de a ajunge la perete.

O nota finala despre cabluri: incercati sa le evitati pe cele cu conectori voluminosi. Este posibil ca aceste tipuri de cabluri sa nu se potriveasca corespunzator in spatele unui TV subtire si chiar sa arate ciudat.

Toate sfaturile enumerate provin de la specialisti cu experienta care au montat sute de televizoare pe orice tip de perete. Daca aveti instrumentele potrivite, cateva ore si rabdare, atunci puteti monta singur propriul televizor. O simpla montare pe perete ar putea dura doar 20 de minute daca stiti exact ce aveti de facut.

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.