Creierul puternic, de Anders Hansen. Cum îți întăresc creierul mișcarea și exercițiile fizice

Am descoperit un lucru: îmi pot păstra cu ușurință motivația de a avea un stil de viață sănătos atât timp cât mi se repetă importanța acestuia. Atunci când am slăbit, consumam zilnic materiale în care se discuta despre importanța unui stil de viață sănătos.

După ce am renunțat să mai văd videoclipuri și să citesc materiale care promovau idei precum sportul sau alimentația sănătoasă, cumva motivația mea a scăzut, iar astfel kilogramele date jos cândva s-au pus acum înapoi.

Cu toate acestea, nu renunț la ideea de a obține cea mai bună formă a mea – atât la propriu, cât și la figurat – așa că mi-am propus să îmi construiesc un mediu în care să existe o continuă conștientizare a importanței sportului și a alimentației sănătoase.

Cititul cărților face parte din această strategie, așa că a doua carte despre sănătate, dacă o pot numi așa, după Revoluția Glucozei, pe care am citit-o este Creierul Puternic, de Anders Hansen. Autorul a mai scris și Creierul deprimat sau Creierul ecranului, titluri pe care probabil că le voi avea în vedere în viitor.

Dar să revenim la Creierul Puternic, carte despre care îmi propun să discut în acest articol. O nouă tentativă de recenzie îmi propun să fac, mai exact.

Creierul Puternic, Anders Hansens – recenzie

Dacă ai nevoie de o carte care să îți spună, cu subiect și predicat, cât de important este să faci mișcare, aceasta este cartea pe care trebuie să o citești. O găsești la Publica și îți recomand să o citești și tu!

Aparent, mai există și o versiune pentru tinerii cititori. Probabil că aceasta era varianta pe care trebuia să o citesc și eu!

Nu este o lectură ușoară, e drept. Când am început-o, văzând că are mai puțin de 250 de pagini, am zis că o devorez în doar trei-patru zile. Numai că am avut nevoie de șase zile!

Se vorbește despre creier, un organ atât de complex, așa că nu lipsesc termenii complicați, dar dacă vei face abstracție de ei, vei înțelege destul de ușor care sunt beneficiile mișcării.

Poate conștientizăm cu toții, mai mult sau mai puțin, cât de important este să facem mișcare, dar cu toate acestea este dificil să ne găsim motivația. Ei bine, cartea Creierul Puternic vine și cu dovezi în acest sens!

Sunt o mulțime de studii și experimente prezentate în carte, așa că atunci când o vei termina, probabil că vei ieși la o plimbare, dacă nu chiar la alergat!

Cei mai mulți dintre noi știm că sportul și mișcarea sunt bune și poate chiar că ne poate ajuta să slăbim, să facem mușchi sau să ne menținem în formă. Cu toate acestea, beneficiile pentru creier sunt mai puțin conștientizate, iar de aceea această carte este o lectură atât de utilă pentru a te motiva să faci sport.

Descoperind care sunt efectele mișcării pentru stres, concentrare, fericire, memorie sau creativitate, ori că mișcarea poate ajuta nu numai să previi reducerea în dimensiuni a creierului, ci chiar să îl determini să crească, mi-e greu să cred că nu vei fi mai motivat ca oricând să faci sport.

Important este nu doar să începi să faci asta, ci și să repeți mișcarea cât se poate de des. În acest sens, poate că ar fi util să citești și cartea Obiceiuri bune, Obiceiuri rele, despre care am discutat nu demult.

Pot concluziona că această carte este esențială pentru conștientizare. Nu cred că există mod mai bun de a te motiva să faci anumite schimbări în viața de zi cu zi decât să citești Creierul Puternic de Anders Hansens. Prin urmare, merită să îi oferi o șansă!

Distribuie articolul:

8 comentarii

      • Mă crezi că uneori mă apuc să citesc câte o carte de dezvoltare personală care face valuri și după ce o termin realizez că autorul sau autorii dacă sunt mai mulți, s-au învârtit în jurul cozii pentru o idee care putea fi exprimată în maxim un capitol… aceasta ca să fiu indulgent…

        Așa că dacă nu-i beletristică mă feresc cât pot de cărțile care promit marea cu sarea sau au un titlul din acesta promițător…

        Eu ascult cărți de pe Voxa, da plătești abonament ca la Netflix dar ai ocupație când ești la volan sau când lucrezi prin curte, prin grădină… la început a fost mai greu că parcă nu mă puteam concentra la ceea ce fac dar încet-încet e ca și cum ai discuta cu cineva și tu mai mult îl asculți.

        • Nu mă prinde nici pe mine prea mult genul „dezvoltare personală”, dar e clar că această carte nu face parte din această categorie.

          Am testat și eu Voxa, dar nu mă pot concentra să ascult cărțile. Posibil să îi mai dau o șansă, dacă zici că la un moment dat această problemă dispare. Vine primăvara acușica, așa că ar fi util să ascult o carte în timp ce fac diverse treburi prin curte.

          • Nu încerca să dezvolți un obicei nou când te concentrezi să faci ceva… încearcă atunci când ești într-o activitate de rutină în care s-a format deja automatisme… șofatul, mersul cu bicicleta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.