10 idei interesante din Revoluția Glucozei de Jessie Inchauspe

M-a lovit în urmă cu câteva zile un mail de la Libris în care eram anunțat că au livrare gratuită la orice comandă. Așa că, de dragul vremurilor bune, am zis să intru să văd ce pot găsi bun de citit.

Îmi era dor să mai frunzăresc o carte așa că, navigând pe site, am dat peste Revoluția Glucozei, scrisă de Jessie Inchauspe și adusă la noi de Editura Publica.

Auzisem de ea la Dragoș Pătraru, pe care am început să îl urmăresc mai des de când mi-am propus să slăbesc. Recunosc că am găsit la el multe sfaturi faine, așa că am ales să o citesc și eu.

Am comandat-o rapid și am dat-o gata în doar două zile. Așa am descoperit că problema mea cu cititul ține de cărțile care îmi cad în mână. Este important să fie un subiect interesant, iar eu citesc fără probleme. Găsesc timp și elimin scuzele.

Cu ocazia aceasta, poate reușesc să citesc mai des și, mai ales, să apară mai multe articole despre cărți pe aici. Poate chiar unul pe săptămână? Ar fi grozav!

Am extras mai multe idei din Revoluția glucozei pe care le-am găsit interesante și pe care îmi propun să le aplic, așa că le prezint în rândurile următoare. E un fel de recenzie, dacă pot să zic așa. Dacă te interesează cartea și vrei să afli dacă merită să o cumperi, articolul meu ți-ar putea fi de ajutor.

Recenzie Revoluția glucozei, de Jessie Inchauspe

Jessie deține pagina de Instagram Glucose Goddess și are o poveste de viață destul de interesantă. A suferit un accident la 19 ani, care a necesitat o operație deloc ușoară.

Evenimentul i-a dat viața peste cap, așa că a decis să își studieze mai mult organismul, pentru a descoperi ce ar putea face pentru a se simți mai bine. A ajuns să fie voluntară într-un studiu care studia efectele glucozei și în baza datelor oferite de ceva senzor de monitorizare continuă a glicemiei, a experimentat și a tras mai multe concluzii pe care le împărtășește cu noi în acest articol.

De asemenea, s-a folosit și datele oferite de persoanele apropiate precum și ale celor din comunitatea care numără peste 2.7 milioane de urmăritori pe Instagram.

Prima jumătate a cărții conține informații precum ce este glucoza? și alte date științifice, explicate într-un limbaj natural. Utile toate aceste informații, dar greu de ținut minte toate. Totuși, te ajută să înțelegi mai ușor sfaturile de la final.

Cea mai importantă parte a cărții este cea unde ni se prezintă recomandările pentru a aplatiza curba glucozei. Iată care sunt cele 10 sfaturi oferite în carte, pe care le-ai putea încerca și tu:

1. Mănâncă tipurile de alimente în ordinea corectă

Acesta mi s-a părut de departe cel mai interesant sfat.

Atunci când mâncăm, ar trebui să păstrăm următoarea ordine: fibre, proteine și grăsime, amidon și zahăr.

La o masă în care avem șnițel, salată și pâine, ar trebui să consumăm mai întâi salata, apoi șnițelul și pâinea la final. Organismul procesează mai bine alimentele dacă mănânci în această ordine, iar astfel vârful glicemic va fi mai mic.

Este sfatul pe care eu îl pun în practică deja. Voi veni cu actualizări odată cu trecerea timpului.

2. Adaugă un aperitiv verde la toate mesele

Un alt sfat pe care îl folosesc deja: fiecare masă începe cu o salată. Sau cu câteva legume, atunci când nu am chef să fac salată.

Este simplu de pus în practică și, conform celor spuse în carte, beneficiile pot fi majore. Prin urmare, ce avem de pierdut?

3. Nu mai număra caloriile

Ehe, asta da provocare! Dacă tot am zis că voi slăbi în perioada următoare, metoda mea este cea a deficitului de calorii. În acest caz, nu prea știu ce să fac, dat fiind faptul că în Revoluția Glucozei îmi spune că nu este mereu despre calorii.

Mă gândesc să combin, oarecum, deficitul de calorii cu metodele din carte, să vedem care vor fi rezultatele. Totuși, nu voi exagera cu caloriile, asta mi-e clar.

4. Micul dejun trebuie să fie sărat

Sau cel puțin nu dulce! Este sfatul cel mai ușor de pus în practică pentru mine, pentru că aveam deja un mic dejun sănătos. Obișnuiesc să mănânc ouă la micul dejun, făcute fie ochiuri, fie omletă, fie fierte. Alături mai pun o telemea, o roșie… d-astea.

Acum voi adăuga și aperitivul verde, așa cum se recomandă. Să vedem cum funcționează.

5. Toate tipurile de zahăr sunt la fel

În ciuda marketingului, toate tipurile de zahăr sunt la fel, iar toate sunt rele pentru organism. Prin urmare, nu ar trebui să ne complicăm prea mult pentru a căuta zahărul cel mai sănătos, deoarece nu prea există.

6. Dulcele e mai bun ca desert și rău ca gustare

Din fericire, eu nu iubesc dulcele. Așa că nu prea îl consum nici la desert și nici ca gustare. Foarte rar se întâmplă să vreau o prăjitură. Prefer mai degrabă plăcintele cu telemea, ca desert, în locul unui alt produs cu mult zahăr.

Totuși, voi consuma fructele la desert, nu ca gustare precum făceam până acum. Iar dacă se va pune problema de ceva dulce, la fel voi face.

Organismul procesează mai bine zahărul în acest fel.

7. Schema cu oțetul

Oțetul este un produs minune în nenumărate cazuri iar el ar fi bun inclusiv pentru organism.

Un truc recomandat pentru a ține glicemia sub control implică un pahar cu apă amestecată cu o lingură de oțet. Am încercat și cred că am nevoie de un pahar mai mare, ca să se simtă mai puțin oțetul.

8. Mișcare după fiecare masă

Ei bine, aceasta este cea mai mare provocare pentru mine. E greu cu timpul, însă mă voi strădui să fac puțină mișcare ori de câte ori mănânc.

Iubesc plimbările, doar că nu mereu am timp pentru ele. Voi încerca totuși să fac măcar câteva genoflexiuni în casă, sau să urc de câteva ori până la etajul patru și înapoi.

După cină ieșim la plimbare, așa că sper să pot ține cu dinții de acest obicei.

9. Gustările sărate sunt mai bune

Din nou o veste foarte bună pentru mine. Eu prefer oricând ceva sărat în defavoarea a ceva dulce. Sper să vă bucure și pe voi. Când simțiți nevoia de a ciuguli ceva, alegeți ceva sărat și nu ceva dulce.

10. Carbohidrații merg mai bine cu grăsime

Carbohidrații sunt destul de răi, am descoperit citind această carte, iar dacă nu poți renunța la ei, ceea ce e destul de greu, alege să îi consumi cu ceva grăsime. Poate fi iaurt, nuci sau alte produse bogate în grăsimi.

Am încercat să rezum cât se poate de mult sfaturile din Revoluția glucozei de Jessie Inchauspe. Nu am intrat în detalii prea mult, deoarece trebuie să vă recomand și vouă cartea. O puteți găsi aici sau aici.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.