Caut o soluție accesibilă pentru udarea prin picurare a plantelor la ghiveci

Mi se pare că florile au un rol estetic foarte important, așa că dacă e să zic ceva care îmi lipsește la foișor, atunci florile sunt acel lucru. Nu ar fi greu să pun. Petuniile sunt ieftine, ghivecele la fel, sau chiar le pot face personal din lemn, însă problema apare atunci când vine vorba despre apă.

Mergând la țară o dată pe săptămână sau două uneori, plantele ar simți lipsa apei. Așa se face că petuniile de la leagăn sunt vai de mama lor. Mi-e cumva aiurea să le cer alor mei să bată un drum doar pentru asta, așa că am renunțat la ideea de a mă bucura de prea multe flori la ghiveci, deocamdată.

Totuși, weekendul trecut am scos jardinierele la scandal. Am căutat pământ scos de cârtițe, le-am umplut iar în ele am pus semințe de pătrunjel, mărar și leuștean. Urmează să pun și alte plante aromatice curând, precum cimbrul, rozmarinul și chiar oregano. Mă încântă ideea de a condimenta mâncărurile cu ierburile situate la îndemână.

În plus, în viitor aș vrea să îmi pregătesc eu o bună parte din condimentele folosite pentru gătit. Dar despre asta vom discuta la momentul potrivit.

Apare însă problema udatului. Dacă ar fi să merg săptămânal la țară, cred că ar fi suficient să le ud în fiecare weekend. Fiind poziționate la umbră, nu se vor usca prea rapid. Nu voi reuși din păcate să fac asta, așa că sunt nevoit să caut o soluție cât mai avantajoasă de udare prin picurare.

Prin urmare, m-am apucat să caut. Cum buget nu prea este, caracterul accesibil este foarte important!

Așa am dat peste acest senzor irigator automat, după cum el e numit. E 36 lei o bucată și pare a fi o soluție foarte interesantă. În descriere zice că ar oferi plantei 150 ml la 24 de ore. Cu un bidon de 5 litri aș oferi plantei garanția apei timp de o lună de zile.

Are și câteva recenzii pozitive pe eMAG, aș putea ascunde rezervorul de apă într-un loc mai puțin vizibil, ca să nu se vadă urât pe acolo, așa că tare mă tentează să încerc un astfel de senzor.

Totuși, am zis să vă cer și vouă părerea. Ați găsit soluții mai bune de irigare a plantelor atunci când plecați în concediu? Recomandările sunt mereu bine-venite, doar știți.

Distribuie articolul:

2 comentarii

  1. pai cred ca ce ai gasit tu e cel mai ok, am si eu aceeasi problema cu florile de pe terasa, doar ca eu plec 5 zile si vin in week end iar ai mei mai uita de udatul florilor. eu cred ca o sa incerc altceva nu cred ca este mai bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.