Cele mai bune filme românești de pe Netflix

Pe care eu le-am văzut, desigur. Unul dintre numeroasele motive pentru care iubesc Netflix este faptul că filmele românești și-au găsit și ele locul pe platformă. Eu sunt mare fan al filmelor românești, lucru pe care l-am spus des aici pe blog. Prin urmare, m-am gândit că nu ar strica să fac un top cu cele mai bune filme românești de pe Netflix.

Sunt filme pe care eu le-am văzut și mi-au plăcut mult, așa că voi s-ar putea să fiți de altă părere. Totuși, ar trebui să le dați o șansă. Cine știe, poate o să vă placă.

Iată care sunt recomandările mele de filme românești bune de pe Netflix, nu înainte de a menționa că ordinea lor este total aleatorie:

Complet Necunoscuți

În momentul scrierii acestui articol, Complet Necunoscuți era cel mai vizionat film de pe Netflix. Este un film regizat de Octavian Strunilă, o adaptare după varianta italiană Perfetti Sconosciuti, foarte bine jucată de către actori precum Leonid Doni, Ada Galeș, Anca Dumitra, Gabriel Răuță, Alex Conovaru sau Adrian Ștefan.

Acțiunea filmului este în jurul unei mese între prieteni la care apare provocarea ca orice mesaj sau apel de pe telefon să fie cu voce tare. Filmul e amuzant și totodartă subliniază niște aspecte care n-au cum să nu te pună pe gânduri.

Găsești părerile mele despre acest film în acest articol.

Tatăl mută munții

La fel de mult mi-a plăcut și filmul Tatăl mută munții. Este o dramă socială cu mult suspans în care joacă actori ca Adrian Titieni, Elena Purea, Judith State, Valeriu Andriuță, Tudor Smoleanu, Virgil Aioanei, Radu Botar sau Petronela Grigorescu, în regia lui Daniel Sandu.

Filmul îl are în centru pe Adrian Titieni care joacă rolul unui tată dispus să facă orice pentru a-și găsi fiul ce a fost cuprins de o avalanșă.

Coborâm la prima

Grozav de mult mi-a plăcut filmul Coborâm la prima. Fiind regizat de Tedy Necula, în film avem actori precum Emilian Oprea (unul dintre actorii mei preferați), Constantin Drăgănescu, Victoria Cociaș, Iulia Dumitru, Adrian Păduraru, Teodora Mareș, Constantin Cotimanis, Dan Murzea, Ela Ionescu și Tomas-Otto Ghelea.

Care este acțiunea filmului? Ei bine, un metrou rămâne blocat între stații, iar călătorii se văd nevoiți să se descopere, să se cunoască și mai ales să se accepte.

E un film ca o lecție de viață, părerea mea.

Octav

Doamne cât de mult mi-a plăcut filmul Octav, pe care îmi propun să îl revăd. Altfel spus, cum să nu îți placă un film în a cărui distribuție găsim nume ca Marcel Iures, Alessia Tofan, Eric Aradits, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, dar mai ales Victor Rebengiuc, Maria Obretin sau Andi Vasluianu.

O dramă cum nu vezi prea des, având în centru un bărbat de 84 de ani căruia întoarcerea pentru a vinde proprietatea familiei, o casă, îi trezește numeroase amintiri tulburătoare.

Este, cred eu, de departe unul dintre cele mai bune filme românești de pe Netflix și nu numai, garantez!

Câinele japonez

Șerban Pavlu este actorul meu român preferat. Mi-a plăcut mult cum a jucat în Umbre, așa că îi văd toate filmele pe care le găsesc, oriunde ar fi ele. Câinele japonez este un film românesc de pe Netflix în care el joacă și nu o face deloc rău.

Joacă rolul unui fiu înstrăinat care se întoarce acasă unde se vede nevoit să își confrunte planurile complet diferite cu cele ale tatălui său, jucat de către Victor Rebengiuc.

O dramă foarte bună, zic eu, regizată de Tudor Cristian Jurgiu, în care mai joacă actori precum Toma Cuzin, Ioana Abur, Laurențiu Lazar și alții la fel de talentați.

Breaking News

Andi Vasluianu este un alt actor care mie îmi place mult, iar Breaking News este un film cu el care mie mi-a plăcut mult. Este, desigur, tot o dramă. În acest film, Andi Vasluianu joacă rolul unui reporter celebru care are misiunea de a elogia un coleg decedat și totodată de a-i împăca fiica rămasă fără tată.

Filmul a fost regizat de Iulia Rugină iar printre actori mai găsim nume ca Voica Oltean, Dorin Andone, Ioana Flora sau Oxana Moravec.

Heidi

O dramă românească sau poate mai bine spus un film polițist românesc. Regizat de Cătălin Mitulescu, în filmul românesc de pe Netflix Heidi joacă actori precum Gheorghe Visu (genial, desigur), Cătălina Mihai, Florin Zamfirescu, Bogdan Dumitrache, Alex Conovaru, Octav Costin, Ciprian Nicula, Ana Maria Ivan, Maria Popistașu și Ada Condeescu.

Actorul Gheorghe Visu joacă rolul unui polițist în prag de pensionare ce primește o misiune specială, anume aceea de a găsi niște prostituate ce au dispărut. De una dintre ele se îndrăgostește, iar astfel povestea devine foarte captivantă.

Ursul

Să nu ziceți că vă recomand numai drame care vă întristează. Ursul este unul dintre acele filme românești de comedie de pe Netflix. Povestea filmului se învârte în jurul deciziei de a vinde ursul unui circ ambulant care întâmpină vremuri grele din punct de vedere financiar.

Cine joacă în film? Șerban Pavlu, Mihai Constantin, Magda Catone, Claudiu Bleonț, Gabriel Spahiu, Șerban Celea, Cosmin Seleși, Nicodim Ungureanu, Gabriel Radu și Andreea Grămoșteanu.

Acasă la tata

Dar, să revenim la drame. Acasă la tata se poate dovedi a fi o alegere foarte bună dacă ai chef de un film românesc bun de văzut pe Netflix. Cine joacă în el? Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Ioana Flora, Mirela Oprișor, Florin Zamfirescu, Natasa Raab, Sorin Cociș și Adina Cristescu.

Filmul este despre un jurnalist care se întoarce din București în orașul natal, acolo unde dă piept cu tatăl cu care nu este în relații prea bune, cu un vechi prieten și mai ales cu o fostă iubire.

Funeralii fericite

Pentru cei care îl iubesc pe Horațiu Mălăele, aveți cel puțin motiv să vedeți Funeralii Fericite. Ideea de film mi s-a părut tare interesantă iar actorii aleși pentru a juca în el se descurcă foarte bine.

Trei amici, după o seară pe cinste, ajung la o ghicitoare care le spune cum o și când o să moară. Se îndeplinesc oare profețiile?

Este o dramă sau chiar o comedie ce merită văzută. În film, pe lângă Horațiu Mălăele (un geniu!) mai avem actori precum Crina Semciuc, Igor Caras-Romanov (actor din Republica Moldova care m-a impresionat în filmul Ce lume minunată), Sandu Mihai Gruia, Dorina Lazăr, Alexandru Bindea, Antoaneta Zaharia, Puiu Mircea Lascus.

Regizor a fost Horațiu Mălăele, deci filmul este, de asemenea, genial!

București NonStop

Nu este vreo capodoperă, dar este un film lejer de văzut într-o seară de sâmbătă. Acțiunea se petrece în fața unui magazin non-stop din București, prin fața căruia trec fel și fel de experiențe și povești de viață.

Are doar o oră jumătate, așa că merită o șansă. În plus, reflectă realitatea, te amuză și totodată te întristează. Deci, merită văzut.

Filmul a fost regizat de Dan Chișu iar în el întâlnim următorii actori: Gheorghe Ifrim, Dorina Lazăr, Olimpia Melinte, Tudor Smoleanu, Alexandru Papadopol, Dorian Boguță și Toma Cuzin.

Două Lozuri

Cum ar fi să câștigi la loterie și să ți se fure biletul? Exact despre asta este filmul Două Lozuri! Un film cu Dorian Boguță, Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol, trei prieteni care pleacă în căutarea biletului câștigător și furat.

O comedie faină, lejeră, care merită văzută fără a sta prea mult pe gânduri. Așa consider eu a fi acest film.

Charleston

Ți-ai putut imagina situația de mai sus? Ei bine, tema filmului Charleston este și mai greu de închipuit. Un bărbat care tocmai și-a pierdut soția întâlnește amantul cu care aceasta îl înșela. Un bărbat adevărat versus un sensibil tinerel.

O comedie pe alocuri dramatică în care joacă actori precum Șerban Pavlu, Radu Iacoban sau Ana Ciontea. Îi mai avem, desigur, pe Victor Rebengiuc, Dorian Boguță, Vlad Galer, Adrian Titieni, Gavril Pătru, Sergiu Costache, Claudiu Dumitru, Gabriel Popescu și Ana Ularu.

Câini

Dacă ești pasionat de filme polițiste, ți-ar putea plăcea filmul românesc Câini. Este despre un tânăr care merge într-o zonă rurală pentru a veni o proprietate, anume un teren. Ideea aceasta nu îi încântă însă pe cei care fac regulile în zonă, iar astfel lucrurile iau o întorsătură cel puțin ciudată.

Este un film cu Dragoș Bucur, Gheorghe Visu, Vlad Ivanov, Constantin Cojocaru, Raluca Aprodu, Cătălin Paraschiv, Emilian Oprea, Valeri Yordanov și Ela Ionescu. De regie s-a ocupat Bogdan Mirica.

Voi completa acest articol ori de câte ori văd câte un film românesc pe Netflix pe care consider că merită să îl recomand mai departe. Ca idee, pe Lista Mea am câteva filme românești care mi se par interesante, iar imediat ce apuc să le văd, voi reveni cu actualizări ale articolului.

Astfel, dacă ești interesat de filme românești de pe Netflix și vrei să le vezi pe cele mai bune, îți recomand să stai pe aproape. Iată care sunt filmele pe care îmi propun să le văd curând:

  • Urma;
  • Fals tratat de mântuire a sufletului;
  • Sieranevada;
  • Un pas în urma serafimilor;
  • După dealuri;
  • Orizont;
  • Un om la locul lui;
  • Poziția copilului;
  • După 40 de zile;
  • Cărturan.

Apropo, găsești toate filmele românești de pe Netflix dacă accesezi acest link.

Care sunt cele mai bune filme românești de pe Netflix pe care le-ai văzut? Câte ai văzut dintre cele prezentate în articolul meu? Ce recomandări ai?

Distribuie articolul:

6 comentarii

  1. Eu sunt un mare fan al filmelor romanesti care se produceau pe vremea lui Nea Nicu . Alea filme adevarate , care si acum sunt in topul cinematografiei mondiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.