Ce s-ar putea face împotriva manipulării?

În urmă cu câteva zile Iohannis a cerut aleșilor să aibă grijă ce fac cu cei doi elefanți, adică cu legea amnistiției și a grațierii. România TV a dat știre cam așa: Iohannis cere legea grațierii. Astăzi au fost organizate proteste, oameni cu afișe șamd. O tipă avea un afiș pe care scria Rock this country. Unul dintre postaci a preluat poza și a editat-o pentru ca pe afiș să scrie Dăm foc țării dacă e nevoie. Cam așa:

manipulare

Postacilor nu prea ai ce să le faci. Poate să-i mai înjuri din când în când, deși nu ajută și nu e politicos. Măcar le faci munca puțin mai dificilă.

În schimb, posturilor TV mari ai ce le face. Eu cred că ar trebui închise imediat după ce oferă anumite știri fără o bază anume, mai ales cele care au fost gândite cu un singur scop: manipulare.

Cel mai grav este însă că toată această manipulare chiar funcționează și puteți vedea rezultatul ultimelor alegeri. De asemenea, dacă citiți unele comentarii de pe Facebook de la postări mai acide, devine greu de crezut că unii oameni pot gândi așa.

Și totuși, mă întreb cum ar trebui pedepsită manipularea sau ce s-ar putea face împotriva ei?

4 comentarii


  1. Ei vor sa dea legi ca sa scape infractorii si tu vrei sa se pedepseasca manipularea si dezinformarea? Come on man! in ce tara traiesti?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.