Skip to content

Ce înseamnă, de fapt, să fii un bun prieten

Pe blogul meu scrie mare pe prima pagină: Blogging, internet și oameni. Scrie acest lucru deoarece despre asta e blogul meu. Din când în când mai scriu și despre oameni deoarece sunt om, îmi place să cunosc oameni, am sentimente față de aceștia iar uneori mă inspiră să scriu câte un articol.

Cred că, de când cu rețelele de socializare unde avem sute de prieteni, oamenii au uitat de fapt ce înseamnă să fii un prieten bun. Bine, nu vreau să generalizez și nici nu zic că aceștia nu există însă pur și simplu cred că mulți dintre noi nu mai știu ce înseamnă asta.

Conform dexonline.ro prietenul este o „persoană de care cineva este legat printr-o afecțiune deosebită, bazată pe încredere și stimă reciprocă, pe idei sau principii comune;”. Părți precum încrederea sau afecțiunea deosebită au cam fost uitate.

Nu e greu să fii un prieten bun ci trebuie doar să îți pese. Totuși atunci când apare acea afecțiune deosebită treburile se schimbă deoarece abia atunci poți spune că îți pasă cu adevărat. Îți pasă cu adevărat atunci când vezi că prietenul tău are ceva pe suflet fără ca acesta să îți zică ceva. Când ajungi să simți acest lucru atunci cu siguranță ai reușit să fii un prieten bun.

Ar trebui să înțelegem faptul că a asculta nu e de ajuns pentru a fi un prieten bun, mai ales atunci când prietenul ți se destăinuie din proprie inițiativă. Nu am realizat studii de caz în acest sens însă sunt sigur că dacă ies pe stradă și rog 10 oameni să mă asculte deoarece am o problemă, atunci cel puțin 3-4 persoane nu mă vor refuza. Totuși satisfacția nu apare atunci când vorbești cu cineva ci atunci când acel cineva știe să fie lângă tine fără să îi ceri asta. Ei bine cam așa văd eu prietenia.

prieteni

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.