Ce faci ca să rămâi un blogger cunoscut?

Unul din cele mai populare articole ale mele este Bloggerrii vechi și noi. Deseori mai obișnuiesc să privesc aceste două tabere în antiteză și astăzi mi s-a întrezărit o întrebare pe care am simțit nevoia să o adresez aici pe blog.

Trebuie să spun și faptul că tema pe care o voi aborda nu o privesc ca pe un lucru negativ, ca pe o problemă și nici nu vreau să adresez un reproș bloggerilor fie că sunt cei mai cunoscuți sau fie că scriu doar de două trei luni. Și nu scriu nici măcar din frustrare ci din pură curiozitate.

Ca blogger aflat la început de drum trebuie să te evidențiezi cu articole scrise cât mai bine și pe teme cât mai interesante. Cu siguranță aceste articole vor avea pe puțin 500 de cuvinte sau poate că vor depăși chiar și 1000 de cuvinte. Depinde de tema abordată. Practic, conținutul e rege și este unul dintre criteriile care cataloghează un blog ca fiind de calitate.

La rândul meu, încerc să scriu articole cât mai bune. Chiar îmi doresc asta. De ceva timp încerc să vin mai mult în ajutorul cititorilor cu articole de genul cum să, ce am învățat… samd. Pe scurt, încerc să ofer informații utile. Mă zbat ca peștele pe uscat probabil. Totuși fac asta fără să uit să mă distrez și să fac ceea ce îmi place. Mai mult decât atât, mă bucur când scriu aceste articole și sper să fie de folos.

Întrebarea este însă legată de bloggerii mai mari. Sunt bloggeri foarte cunoscuți și citiți, iar aici prefer să nu dau niciun nume deoarece nu doresc a fi înțeles greșit. Totuși văd la acești bloggeri faptul că majoritatea articolelor au undeva până în 200 de cuvinte, opinii despre politică sau nu mai știu ce evenimente din presă. Sau poate că articolele de calitate trebuie să fie cât mai scurte și la obiect?

Iar întrebarea este următoarea: atunci când devii un blogger cunoscut și citit, nu mai e nevoie să scrii acele articole de calitate, cu informații utile ? La un moment dat, nu îți pierzi prestigiul câștigat odinioară ? Sau odată ce ai devenit popular rămâi popular fără să mai muncești foarte mult ?

14045819341_71500132e6_k

Distribuie articolul:

4 comentarii

  1. Bloggerii mari castiga prin comunitatile create. Orice tema, chiar si o poza cu o fata, e super conentata. E meritul lor.

  2. Eu nu merg pe ideea că dacă bloggerul e cunoscut şi „mare”, trebuie să-l şi vizitez. Dacă nu-mi place ceea ce scrie, aleg alte bloguri. Chiar am de unde. Prefer să citesc articole interesante, chiar dacă asta înseamnă să intru zilnic pe un blog creat acu’ 3 zile şi 3 nopţi. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.