Skip to content

Un articol despre cum te poate motiva afilierea să vrei mai mult

Last updated on 19 iunie 2018

Atunci când am deschis BlogdeCarti.Ro, adică acum un an, îmi propusesem ca acest experiment să fie cât mai constructiv pentru mine. Inițial am dorit să mă motivez să citesc mai mult și cred că de atunci am progresat puțin. Tot începând cu acest blog am descoperit și marketingul afiliat. Mai exact este vorba despre platforma Profitshare pentru că încă nu m-am acomodat cu 2Parale, chiar dacă am adunat și acolo câteva comisioane cât să pot face prima retragere.

Primul comision nu a venit de la cărți și reușisem să vând, cu un link pierdut pe Facebook, un laptop care mi-a adus un comision de 60 de lei. Când îl văzusem eram super încântat și mi-am zis că mai vreau. Desigur că nu m-am întâlnit prea des cu astfel de comisioane, mai ales în cazul blogdecarti.ro. Totuși, am reușit să adun comisioane, indiferent de valoarea lor.

De cele mai multe ori un comision nu este mai mare de 4-5 lei ia suma comisioanelor câștigate într-o zi nu este mai mare de 15 de lei. Totuși este un început care mă provoacă să îmi construiesc un drum care să ducă mai departe. Să încerc alte nișe, să caut noi metode de promovare a conținutului creat pentru marketingul afiliat, să îmi propun obiective, să adun cât mai multe comisioane.

Iar totul mi se pare fascinant dar și constructiv totodată. E un domeniu atât de complex încât mă uimește de la o zi la alta. De fiecare dată când văd că un om a cumpărat o carte a cărei recenzie am scris-o, sunt fericit că am reușit să conving o persoană că acea carte merită citită. În acest sens, satisfacția morală e cea care contează, nu cea financiară.

Totuși îmi doresc mai mult chiar și pe plan financiar deoarece știu că se poate și că ar fi ceva care mi-ar plăcea să fac.

În tot acest timp am învățat câteva lucruri pe care aș dori să le împărtășesc și cu voi:

 • O metodă foarte bună de a convinge oamenii să cumpere de pe link-urile tale de afiliat este să le oferi conținut util în schimb. Vor privi această treabă ca pe un târg cinstit pentru ambele părți: tu mi-ai răspuns la o întrebare, eu cumpăr de pe link-ul tău și primești un mic comision.
 • Mereu vor exista persoane care te vor arăta cu degetul atunci când vor vedea un link cu bit.ly sau un link de afiliere sub orice formă.
 • Nu trebuie să încerci să vinzi ceva ce tu nu ai cumpăra. Eu unul nu cred că ai putea fi destul de convingător oricum. În cazul oricărui review, trebuie să fii cât mai sincer deoarece doar așa vei putea convinge o persoană să cumpere, sau nu, un anumit produs, indiferent că vorbim despre un telefon de ultimă generație sau despre o carte.
 • Un blog de nișă poate aduce mai multe comisioane decât un blog generalist. Excepție făcând blogurile generaliste care au o comunitate foarte bine închegată. Cred totuși că blogurile de nișă pot crește mai ușor.
 • Nu te aștepta la sume mari din primele luni, sau poate chiar nici din primul an. Cel puțin în cazul blogdecarti.ro, comisioanele au fost tot mai mult cu cat a trecut mai mult timp.

Momentan cam atât, însă abia aștept să aflu lucruri noi pe care să le împărtășesc tot cu voi.

marketing afiliat

6 Comments

 1. Amintește că aia 15 lei pe care îi faci nu sunt toți ai tăi. ~33% primește iubitul nostru stat român ce ne pune multe lucruri la dispoziție.

  • Asta urăsc la afiliere.

 2. Coffee Coffee

  Felicitari! Eu sunt destul de nemultumit de rata de conversie la Elefant. Probabil sunt de vina si newsletter-urile lor foarte dese.

  • Eu prefer Libris. Pentru că transport gratuit.

 3. Sincer, eu nu prea sunt mulțumit în general de piața românească de afiliere. Adică la noi comisioanele sunt mici, rare și câteodată nici nu se mai dau, trecând peste astea, mai vine și statul român să își ia o mică parte… deci, prefer să folosesc sistemele de afiliere din afara României.

  • Sunt totuși și persoane care se descurcă la noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.