Am văzut Mirciulică cu așteptări prea mari

Îmi place de Mircea Bravo și îl urmăresc pe YouTube din mai multe motive. Un prim motiv ar fi umorul bun, apoi subiectele adesea interesante. La fel de mult îmi plac și oamenii din jurul lui, precum Bunica, Bogdan Bob Rădulescu (Haurențiu), Cucu – nu ăla din Ploiești, ci de la Cluj, cu prenume mai frumos – dar și alții.

Mi se pare că toți acești actori au potențial și chiar am fost entuziasmat de vestea că fac un film. Așa se face că așteptările mele au fost mari.

Nu am ajuns în cinema, chiar dacă mi-aș fi dorit, ci l-am văzut acum, pe Netflix. Am dat play și, sincer să fiu, m-am plictisit repejor.

Cucu face un rol decent. Mircea Bravo mi s-a părut destul de slăbuț. Bunica nu are cum să nu te încânte prin simpla ei prezență. E un om care transmite multă căldură și mie mi-i simpatică. Elena Ivanca, mama lui Mircea din film, face de asemenea un rol foarte bun.

Cred că ar fi ajutat mult prezența lui Bogdan Rădulescu, dacă și-ar fi găsit loc în film.

Povestea este puțin banală. Sigur, arată realitatea zilelor de astăzi, dar pe alocuri e cam trasă de păr. Anumite situații sau glume sunt, la rândul lor, banale și previzibile.

Am râs la multe dintre scenele lui Cucu și finalul a fost pe alocuri simpatic.

Nu aș spune neapărat că este o pierdere de timp. Să înțelegem faptul că e primul lor film și este loc de mai bine. Sigur vor evolua. Deja au făcut cel de-al doilea film, să vedem când va fi lansat și care va fi prestația lor.

Mă voi uita și la cel de-al doilea. Îmi place să le dau o șansă – aproape – tuturor filmelor românești. Doar exersând pot deveni mai buni.

De altfel, pe IMDB are un decent 6.6/10. Zic că e o notă corectă.

L-ați văzut, v-a plăcut?

Distribuie articolul:

4 comentarii

  1. Depinde de cine e regizat, de producători și scenariști. Dacă înainte toate acestea le făcea Mircea și echipa lui și le ieșea bine, poate este o problemă faptul că acum nu mai are independență în ceea ce privește scenariu sau regia.

    Adică joacă cum îi spun cei care au investit în film, și se cunoaște…zic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.