Ce ar trebui să găsim pe fiecare blog

blogcompletBlogosfera românească nu e prea mare însă sunt destul de multe bloguri. Multe dintre ele sunt din păcate incomplete, asta din punct de vedere structural. Zilele acestea am fost și sunt în continuare fixat pe căutat bloguri din Botoșani și, intrând pe o mulțime de bloguri, am observat o mare greșeală pe care majoritatea bloggerilor o fac.

În acest articol voi încerca să vin în ajutorul bloggerilor aflați la început de drum cu câteva sfaturi care sper eu că vor fi utile.

Pagină de contact și about me

Când ne creăm blogul acesta vine cu o pagină about me deja creată însă trebuie editat conținutul. Multe persoane obișnuiesc să șteargă această pagină, un lucru foarte neinspirat. O pagină about me este strict necesară pentru un blog. Aici bloggerul are datoria să se prezinte astfel încât cititorii să știe cine scrie pe acel blog. Sunt sigur că, dacă toți bloggerii botoșăneni ar fi avut o astfel de pagină pe care să scrie Salut, sunt Popescu, am 19 ani și sunt din Botoșani mi-aș fi dat seama mult mai ușor dacă acel blogger chiar face parte din micul Boston.

O altă pagină importantă este cea de contact. Cel puțin pe WordPress există pluginuri pentru formulare cu ajutorul cărora cititorul să poată trimite un mail cititorului în doar câteva minute. O pagină de contact este utilă pentru a crea o legătură strânsă între cititori și blogger. De asemenea prin intermediul unei astfel de pagini o companie care dorește să creeze o campanie la care să participați vă poate contacta să discutați.

Widget-uri

Widget-urile face un blog să fie mai ușor de folosit. De asemenea acestea ajută cititorul să navigheze mai ușor pe blogul vostru. Mai jos voi realiza o scurtă listă de widget-uri pe care trebuie să le găsim pe fiecare pe blog.

Categorii

Sunt o mulțime de tipuri de cititori. Unora le place să citească poezii iar altora le place să citească despre blogging. Un cititor iubitor de poezii care ajunge pe un blog unde există articole atât despre blogging dar și poezii trebuie să găsească articolele care îi creează interes. Astfel dacă în partea stângă sau dreaptă va exista un widget pentru categorii acesta va putea da click pe categoria poezii și astfel îi vor apărea doar articolele care îl interesează.

Arhivă

În general acest widget vine odată cu blogul nou creat însă, la fel ca pagina about me acesta este șters. Widget-ul cu arhiva este util pentru a vedea cât de longeviv este bloggerul respectiv. Acesta ne va arăta de când scrie bloggerul respectiv dar și cât de des o face.

Articole random și articole asemănătoare

Cu toate că nu mulți bloggeri folosesc aceste două articole eu am observat că au avut un efect pozitiv asupra blogului meu. Cititorul după ce citește un articol are ocazia să citească alte articole din aceeași temă astfel încât blogul vostru va mai câștiga o afișare. Pentru ambele widget-uri există plugin-uri gratuite.

Taguri

Tagurile nu sunt un widget însă de multe ori sunt ignorate, lucru pe care îl fac și eu. Tagurile sunt foarte asemănătoare cu categoriile. Acestea pot fi adăugate la fiecare articol în parte astfel încât cititorul când dă click pe tagul respectiv să i se ofere toate articolele ce conțin acel tag. De exemplu dacă pe un blog există articole legate de evenimente, prin adăugarea tagului eveniment cititorul va putea accesa toate articolele cu tagul eveniment.

Imagini reprezentative

La această opțiune eu țin foarte mult. Imaginile reprezentative oferă culoare unui blog și de multe ori face ca blogul să fie mult mai atrăgător. De asemenea o imagine reprezentativă poate fi o bună descriere a conținutului unui articol astfel încât să îl convingă, sau nu, pe cititor să citească articolul respectiv.

Așadar dacă aveți toate aceste widget-uri, pagini și opțiuni atunci puteți spune că aveti un blog relativ complex.

 

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.