Skip to content

Botoșaniul ar putea avea un primar rocker. Cum e asta?

În 2010 am intrat la Liceul Pedagocic „Nicolae Iorga” Botoșani și a fost unul dintre primele contacte cu acest oraș. Am făcut liceul aici 4 ani de zile și am stat în vreo 4 zone diferite în tot acest timp. Chiar dacă după am plecat la Iași, la facultate, apoi la țară o bună perioadă de timp în care am fost freelancer iar acum sunt în Suceava, Botoșaniul a rămas orașul meu de suflet.

În tot acest timp, primari au fost următorii domni Cătălin Flutur (PDL) din 2008 până în 2012, Ovidiu Portariuc de la USL (PSD + PNL) din 2012 până în 2016 iar din 2016 până anul acesta, douăzeci-douăzeci, Botoșaniul a fost condus de dl. Cătălin Flutur, de la PNL.

Trec și acum prin Botoșani deseori și hoinăresc măcar o oră – două, și îl văd la fel ca în primele zile de boboc: un oraș verde și cam atât.

Îmbunătățiri de-a lungul timpului n-au fost. Ne-am trezit cu un Uvertura Mall despre care citim mereu că e în faliment sau insolvență. Am citit ani la rândul că se face Cornișa Aqua Park, promisiune electorală care și-a făcut treaba, și s-a făcut într-un sfârșit, fiind un succes greu de contestat.

Și cam atât. Drumurile-s proaste nu numai în județ (condus predominat de PSD și PNL) ci și în oraș. Locurile de muncă sunt asigurate în mare parte de firmele străine – supermarket-uri – și confecții, dar prost plătite.

Timpul a trecut pe lângă județul Botoșani. A luat-o pe centură și s-o fi dus spre Iași, Suceava… cine știe unde. Botoșani a rămas blocat în timp.

Mult prea puține realizări, în ciuda comunicatelor de presă pe care site-urile de știri din Botoșani le publică în secunda următoare – îi înțeleg, e greu de trăit în Botoșani – în care aleșii se laudă cu cine știe ce realizări.

Suntem totuși un oraș în care sărăcia e în floare și ocupăm ultimele poziții în foarte multe topuri, ceea ce nu e deloc onorabil.

Că apare, în sfârșit, un candidat cu coloană vertebrală, mi se pare o oportunitate imensă. L-am cunoscut pe Gelu Graur de multe ori, indirect, și mi-a părut un om pentru care merită să te ridici de pe scaun să dai mâna.

Am fost în toate localurile sale pe care le-a avut în Botoșani de-a lungul timpului. În Chrome Bar am aflat ce înseamnă cu adevărat muzică de calitate, la un concert marca Alina Manole. Tot în Chrome Bar am cunoscut unul dintre oamenii care la cei 17 ani ai mei îmi era idol, Cristian China Birta, fiind unul dintre cei mai buni în nișa unde călcasem de curând.

Am văzut în localurile sale o ordine și o civilizație pe care nu o întâlneai prea des în Botoșani. Erau la alt nivel.

L-am susținut și la Vocea României, fiind rocker de-al nostru.

Văzând ce oportunitate au botoșănenii, de a alege un rocker să le fie primar… îmi vine să îmi iau viză de Botoșani numai pentru a-l putea vota și eu.

Am mulți prieteni cu domicilu în Botoșani și sper că vor veni acasă la alegerile locale, dacă vor ca „acasă” să fie un loc unde să se întoarcă cu drag și cu care să se mândrească.

S-a mers mult timp pe mâna unor partide care au condus țara și orașul… cred că merită, în ultim ceas, riscul de a încerca și cu cineva din afara bulei noastre!

2 Comments

    • Adrian Bolocan Adrian Bolocan

      Nu are, deja s-au certat si nu mai candidează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.