Skip to content

Tineri și cu asigurare mare, bătrâni cu asigurare mică.. corect?

Când am cumpărat prima mașină, nici măcar nu m-am gândit să o trec mine. Când am luat apoi Golful, am vorbit cu sora mea să îmi facă o simulare de prețuri la asigurări să văd cam care ar fi diferența prețului la mine și la tata. Iar diferența a fost dublă. Pe mine m-ar fi ajuns vreo 1100 de lei pe an, iar pe tata vreo 550. Desigur că, cel puțin în acte, eu tot nu am mașină, pentru că de ce să dau 550 de lei aiurea?

Cumva motivul e destul de limpede: sunt tinerii prea teribiliști, prea nu au experiență șamd. Sunt multe accidente cu tineri care se dau peste cap, dar vârsta nu ar trebui să fie singurul criteriu.

Am văzut o mulțime de persoane trecute demult de prima tinerețe care erau adevărate pericole în trafic. Nu se vedea nici experiența, nici calmul și nici inteligența ce vine cu anii, teoretic.

Primul caz. Eu cu mașina în banda 2, oprit la trecere, pietoni cam peste toată trecerea, iar un nene cu păr alb a făcut slalom din banda 1 printre ei, și s-a tot dus schimbând benzile fără semnalizare, fără nimic.

Cazul 2. În parcarea unui supermarket, o mașină cu școala oprită în dreptul mașinilor parcate, iar în stanga ei suficient spațiu pentru o depășire. Un moș din spate claxona abuziv, fără motiv de fapt. Intră în depășire, oprește mașina în dreptul mașinii cu școala și continuă claxoanele, în timp ce în spate deja se adunau mașini care așteptau să treacă și care, la rândul lor, au început să claxoneze.

Iar astea două sunt singurele care îmi vin în minte. De fiecare dată mă gândeam că aceștia dau probabil 300-350 de lei la asigurare, ori naiba știe, în timp ce eu ar trebui să dau 1100 lei, cu toate că în 2 ani de când conduc nu am avut nici un incident.

Un sistem inteligent de calcul al prețului în funcție de cât de periculos e un șofer în trafic s-ar putea face, dar cum la noi birocrația e mare, mă îndoiesc că va exista prea curând.

asigurari auto

4 Comments

  1. Prin vest se coreleaza varsta cu numarul de cai putere pe care-i are masina. Un mos cu Dacie e posibil sa fie mai putin riscant decat un pustan cu ceva BMW. Zic doar…

    • Dacă se dezmembrează în mers? :)) Și moșul, dar și dacia?

      • In Turcia am vazut sute de dacii 1300. Poate chiar mii intr-o saptamana. Bine, renault 18. Rupeau strazile, erau fara treaba! Noi le hate-uim, altii isi fac treaba cu ele foarte bine.

        • Băi, și mie îmi plac daciile alea îngrijite și frumoase, dar alea de pe care pică tabla.. nu prea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.