Anvelope All Season – păreri, recomandări și alte informații

În zonele de munte ale Sucevei a nins deja și pe cât de mult mă bucură peisajele frumoase, pe atât de mult mă pune pe gânduri faptul că eu nu am anvelope de iarnă bune pe mașină. Am unele, dar nu sunt foarte ok. Iar asta pentru că aștept să îmi cumpăr anvelope All Season.

Mi-am propus achiziționarea unor anvelope pentru toate sezoanele de mai bine de o lună. Iar de atunci tot tatonez piața. Vreau să cumpăr niște anvelope bune, astfel încât să-și facă bine treaba nu numai vara ci și iarna. Sigur, sunt conștient că nu vor fi la fel precum anvelopele de iarnă, dar cred că îmi pot face treaba.

Iar dacă tot am adunat multe informații despre anvelopele de iarnă, am zis că merită să fac un articol pe tema asta. Nu de alta, dar ar putea fi de ajutor și altora. Așa că, dacă ești în căutarea mai multor informații și păreri despre anvelope all season, zic că ai ajuns la locul potrivit.

Ce sunt anvelopele all season?

Pentru unele persoane, termenul de anvelope all season poate fi necunoscut. Așa că ar trebui să încep prin a spune că anvelopele all season (sau cauciucurile all season) sunt acele anvelope care pot fi folosite legal pe tot parcursul anului. Asta înseamnă că vorbim despre un set de anvelope pe care le poți folosi atât vara, cât și iarna.

În general, materialul folosit pentru producerea anvelopelor de tip all season este ușor comparabil cu cel folosit pentru anvelopele de iarnă.

Performanțele sale de frânare și aderență ar trebui să fie cel puțin ok nu numai în sezonul cald, ci și iarna când zăpada sau gheața sunt pe carosabil.

Anvelopele all-season au fost concepute pentru acele țări care au o climă moderată. Adică țările cu o iarnă ușoară.

Cred că ușor-ușor putem caracteriza și iernile noastre ca fiind ușoare. De vină este încălzirea globală, desigur. Cert este că în ultimii ani puține au fost zilele de iarnă intensă. Iar în acele zile pot lăsa fără probleme mașina acasă, că nu depind atât de mult de ea.

Care sunt avantajele oferite de acest tip de anvelope?

Mă atrage ideea de a folosi anvelope pentru toate anotimpurile datorită faptului că în acest fel nu voi mai avea nevoie de două seturi de anvelope. Mai mult decât atât, nu mai e nevoie să schimb anvelopele de două ori pe an, ceea ce poate fi destul de costisitor. În plus, scap de cozi, ceea ce iarăși este un avantaj important.

Dar care să fie avantajele oferite de anvelopele all season? Sunt câteva, așa că le punctez pe scurt mai jos:

  • Nu mai trebuie să investești în achiziționarea a două seturi de anvelope, unul de vară și unul de iarnă;
  • Faci economii pe termen lung, deoarece nu mai trebuie să schimbi anvelopele de două ori pe an. În plus, scapi de servicii precum echilibrarea roților, ceea ce poate fi, de asemenea, costisitor;
  • Nu mai ocupi spațiu pentru depozitarea anvelopelor;
  • Scapi de cozile din vulcanizări apărute în perioada schimbării anvelopelor;
  • Nu te ia iarna prin surprindere, așa cum pățesc autoritățile.

Sigur mai sunt multe avantaje oferite de anvelopele all season. Iar pe măsură ce le descopăr, le voi trece pe listă. Sigur, mă puteți ajuta și voi în secțiunea de comentarii. Ce avantaje credeți că mai oferă anvelopele tip all season?

Nu știi când se schimbă anvelopele de iarnă? Citește acest articol și vei afla!

Dezavantajele anvelopelor all season

Sunt sigur că anvelopele all season prezintă și dezavantaje. Trebuie să fiu sincer și să recunosc că folosirea unor astfel de anvelope reprezintă o oarecare asumare. Sunt responsabil de fel, așa că îmi asum dezavantajele lor:

  • Performanțele anvelopelor all season nu pot fi comparate cu cele ale anvelopelor special concepute pentru un sezon anume. Sunt sigur că nu frânează la fel de bine, manevrabilitatea și tracțiunea nu vor fi la fel de bune în condiții de iarnă severă, dar nici nu cred că diferența este atât de mare;
  • Durata de viață a anvelopelor all season va fi mai mică, iar asta deoarece le vei folosi pe tot parcursul anului. Astfel, probabil că în 2-3 ani va fi nevoie de un nou set de anvelope tip all season.

Totuși, alegând un set de anvelope de bună calitate, realizate de un producător cunoscut și apreciat, aceste dezavantaje pot fi ușor amortizate.

Cum recunosc anvelopele all season?

În general, anvelopele all season nu au etichetă anume. Totuși, pentru a te asigura că poți folosi acele anvelope iarna, ar trebui să te asiguri că au M& pe ele. M & S face referire la Mud & Snow, anume noroi și zăpadă.

Pe anumite cauciucuri all season ai mai putea găsi și indicația M.S, M+S sau MS. Important este să te asiguri că există această mențiune. În caz contrar, nu vei putea folosi acele anvelope pe timp de iarnă. Asta înseamnă că nu sunt anvelope all season, ci de vară, cel mai probabil.Î

De asemenea, prezența muntelui cu trei piscuri ce înconjoară un fulg de zăpadă este o altă dovadă a compatibilității anvelopelor all season cu sezonul de iarnă.

Cum performează anvelopele mixte?

Anvelopele all season, sau anvelopele mixte după cum li se mai spune, sunt foarte ok vara, iar în timpul sezonului rece nu te vor dezamăgi dacă temperatura este mai mare de 6 grade. Performanțele lor vor scădea odată cu temperatura, iar cu cât aceasta este mai joasă, cu atât anvelopelor all season le va fi mai greu să frâneze sau să obțină o aderență mai bună.

În schimb, de apreciat este faptul că anvelopele pentru toate anotimpurile au atât profil de vară cât și de iarnă. Asta înseamnă că aderența vara fi grozavă și nici iarna nu te vor dezamăgi dacă nu sunt condiții extreme de zăpadă sau polei.

Găsești aici o comparație interesantă între anvelopele de iarnă și cele all season. Îți recomand să o citești.

Ce durată de viață au pneurile mixte?

În ceea ce privește durata de viață a anvelopelor mixte, spuneam mai sus că acesta ar putea fi un dezavantaj. Folosindu-le atât la temperaturi foarte joase, cât și vara pe caniculă, când asfaltul este încins, anvelopele pentru toate anotimpurile nu vor rezista prea mult.

În mod obișnuit, ar trebui să schimbi anvelopele all season o dată la 2-3 ani, astfel încât să nu lași uzura lor să te pună în pericol.

Sunt și voci care spun că anvelopele all season duc cu brio până la peste 45.000 de kilometri. Asta deoarece au o adâncime mai mare, de aproximativ 9 mm, în timp ce anvelopele standard au o adâncime în banda de rulare de doar 6 mm.

Sunt anvelopele all season economice?

Din punct de vedere al costurilor în general, anvelopele tip all season sunt foarte economice. Asta pentru că te scutește de achiziția unui set nou de anvelope, de două schimburi anuale precum și de servicii de vulcanizare. Toate acestea costă, așa că vei face economii.

Dar sunt oare anvelopele tip all season economice și din punct de vedere al consumului de combustibil?

Ei bine, se crede că în cazul folosirii cauciucurilor all season consumul de carburant este cu o idee mai mare, iar asta datorită profilului. Totuși, nu va fi o diferență foarte mare.

Anvelopele all season sunt zgomotoase?

În timpul iernii, anvelopele all season se vor dovedi a fi mai silențioase. Vara, în schimb, acestea vor produce mai mult zgomot spre deosebire de un set de anvelope de vară clasice.

păreri anvelope all season

Ce preț au anvelopele pentru toate anotimpurile?

Cât despre preț, vei observa că anvelopele de tip all season au prețuri asemănătoare precum cele de vară sau cele de iarnă. Nu sunt mai scumpe, dar nici mai ieftine. Totuși, contează mult numele producătorului.

De exemplu, eu am nevoie de anvelope de 15. Pe eMAG, prețurile acestora încep de la 190 de lei. Totuși, este vorba despre o anvelopă all season Cachland. Ați mai auzit de acest producător? Eu nu, așa că sigur nu voi alege acest model.

Dacă ne uităm la anvelope all season Michelin, Bridgestone, Goodyear, Continental sau Hankook, atunci vorbim deja de prețuri de la 300 la 500 RON. Voi miza pe alegerea unui producător mai renumit, deoarece astfel sper ca și performanțele anvelopelor să fie mai bune.

Păreri de final – merită să cumperi anvelope mixte?

Sigur voi actualiza concluzia acestui articol imediat după achiziționarea unui set de anvelope all season. Până atunci, însă, după ce am analizat atât avantajele cât și dezavantajele anvelopelor all season, consider că merită. În plus, am cunoscuți chiar mi-au spus doar păreri bune despre anvelopele all season.

Mai mult decât atât, dacă ținem cont de faptul că avem ierni tot mai blânde, atunci este limpede faptul că nici anvelopele de iarnă nu mai sunt neapărat necesare. Am avut multe zile de iarnă cu temperaturi ce permiteau plimbări la tricou.

Totuși, depinde foarte mult și de felul tău de a fi. Dacă faci naveta cu mașina pe distanțe mari sau chiar ieși adesea cu ea din țară, trecând prin state cu un climat ce impune ierni mai severe, atunci este clar că anvelopele all season nu sunt pentru tine. În schimb, dacă poți lăsa mașina în parcare cu zilele, uitând de ea, și nu te deplasezi decât rareori pe distanțe mari, din proprie inițiativă, atunci sigur îți vei face treaba cu astfel de anvelope.

FAQ: Întrebări și răspunsuri despre anvelopele all season

Conform Registrului Auto Român, anvelopele de tip all season pot fi folosite fără probleme iarna atât timp cât pe ele se regăsește mențiunea M&S.
Încă nu am folosit, însă sunt recomandate tot mai des. Asta mă face să cred că anvelopele all season sunt bune.
Anvelopele de iarnă sunt mai bune, evident. Însă dacă vrei să faci economii și nu circuli mult cu mașina, poți folosi fără probleme astfel de anvelope.
Fără doar și poate! Ba chiar vei fi mulțumit de performanțele sale.
Dacă vrei să faci economii și dacă nu circuli mult, DA.
Nu mai mult și nici mai puțin decât anvelopele obișnuite. Prețul este influențat de marcă.

Voi ce părere aveți despre anvelopele tip all season?

Actualizare: Am renunțat la ideea de a folosi anvelope all season, deoarece am găsit anvelope de iarnă Hankook la un preț foarte bun. Voi veni cu un articol pe tema aceasta curând.

Distribuie articolul:

6 comentarii

  1. Pe Dacie am folosit o vreme anvelope vară/iară până la ultimele pe care le-am cumpărat în urmă cu 3, 4 ani și acestea sunt All Season M+S. Iarna se comportă ca și anvelopele de Iară și vara se apropie de cele de vară, dar nu sunt așa bune ca cele de vară – dar fac față traficului cu suprize.

    Pe Audi am comandat All Season M+S și nu cred că o să mai trec la avelope vară/iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.