Am testat mouseul de gaming Genesis Xenon 800

Mereu este bine-venită o schimbare în ceea ce privește rutina zilnică. De exemplu, de o vreme mi se pusese pata că vreau un mouse nou. Nu aveam un motiv anume, ori poate unul mic: aș fi vrut să fie fără fir. Vreau mai multă ordine pe birou, că tot sunt o mulțime de cabluri peste tot.

Nu a dispărut cablul, dar a avut loc totuși o schimbare de mouse. Noul mouse este un Genesis Xenon 800. Iar dacă tot îl folosesc deja de ceva timp, am zis că merită să îi fac un review. Cine știe, poate sunt persoane care caută păreri despre acest mouse interesant.

Până să iau în mână acest mouse, foloseam un mouse de gaming Logitech G102. Nu am un reproș pentru acesta, ci dimpotrivă, doar cuvinte de laudă. Va fi un backup destul de bun, dacă nu va decide colega să îl folosească.

Trecerea de la Logitech la Genesis a fost cel puțin interesantă. Se simte bine în mână mouse-ul de la Genesis. El este un mouse ușor, acest detaliu fiind folosit pentru promovarea lui. Doar că se pare că nu mă atrage ideea de a folosi un mouse ușor, așa că nu mă puteam obișnui cu el. Zbura cursorul aiurea la cea mai mică atingere, așa că am zis că trebuie să fie mai stabil.

Noroc că există posibilitatea aceasta. Un prim lucru interesant la acest mouse de la Genesis este posibilitatea de personalizare. Poți schimba panoul principal și îi poți modifica greutatea, folosindu-te de greutățile incluse în pachet. Deschizându-l, vei descoperi un mesaj simpatic.

Am adăugat toate greutățile, pentru că îmi place să fie mouseul mai greu. Așa fac și puțin sport, ceea ce e grozav.

M-am jucat destul de mult la început cu greutățile deoarece nu găseam varianta ideală. Inițial, am lăsat toate greutățile și parcă părea greoi. Apoi, am scos o parte din ele, dar la fel, era ceva ciudat. Am scos iar greutățile, crezând că mă voi obișnui, dar nu a fost așa. Prin urmare, le-am pus înapoi și așa a rămas. Acum e ok!

Click-urile parcă se apasă o idee mai greu. Nu mă deranjează acest lucru, ba chiar ar putea fi benefic. Uneori apăsam din greșeală clickurile, ceea ce era enervant.

Logitech G102 are 85 grame iar Genesis Xenon 800 doar 58 de grame. Cu greutățile, ajunge la 78, deci aproape de greutatea cu care eram obișnuit.

Cum se comportă Genesis Xenon 800 în jocuri?

Nu sunt vreun gamer. Nu am nici timp, dar nici un sistem care să ducă. În sinea mea, mi-ar plăcea să mă pot juca mai mult. Așa că, să nu intre în depresie șoarecul că a plecat dintr-o lume plină de aventuri și a dat peste una monotonă, am decis să îl testez puțin în League of Legends.

S-a comportat excelent. L-am setat la o rezoluție de aproximativ 6000 dpi, mai mult nu pot duce.

Nu sunt genul de persoană care să aibă nevoie de o mie de butoane pe mouse. Îmi ajung cele două principale, plus scrollul. E util și cel cu care schimbi rezoluția. Cele două din stânga nu mă încurcă, dar nici nu mă omor să le folosesc. Dacă aveți idei și recomandări pentru utilizarea lor pentru eficientizarea muncii, dați un comentariu. Dau o bere.

Așadar, Genesis Xenon 800 îți pune la dispoziție un număr de 6 butoane, dacă punem și cursorul.

Design

Nu mai este suficientă performanța componentelor PC, ci la fel de important este și designul lor. Așa se face că nici un gamer nu își va cumpăra un mouse banal. Nu este cazul lui Xenon 800.

Acesta dispune de două panouri pe care le poți schimba după bunul plac. Momentan l-am lăsat pe cel ce se aseamănă cu un fagure de miere. În acest fel s-a redus greutatea cu câteva grame, probabil, și totodată s-a obținut o perspectivă mai clară asupra luminilor din interior.

Cu toate acestea, nu știu cât de practic este acest design cu găuri în cazul depunerilor de praf. Voi vedea în timp, că tot se construiește intens în zona în care locuiesc, motiv pentru care praful este peste tot.

La capitolul design putem include și ergonomia. Se simte bine în mână. A fost conceput destul de bine, are dimensiunile – probabil – ideale pentru mâna mea. Nu este deloc obositor nici măcar în jocuri, acolo unde este utilizat mai intens.

Software

Dacă îți place să te joci cu setările și funcțiile unui mouse, poți face asta folosind programul Genesis Xenon 800. Se pare că există, cel mai probabil, un software pentru fiecare gadget în parte. Oare nu ar putea face unul și bun, care să integreze toate dispozitivele?

De exemplu, eu am un program pentru tastatura Genesis Thor 300 și unul pentru mouse. Dacă mai adaugi niște căști, un controller, un volan sau un sistem audio, va fi nevoie oare de către un software în parte?

Nu e o foarte mare problemă, oricum, dar e loc de mai bine.

Programul este foarte intuitiv. Există 5 pagini, să zic așa: Key assignment, DPI, LED, Advanced și Macro.

La Key assignment poți alege ce să facă fiecare buton în parte. Sunt 8 setări pentru fiecare buton în parte (scroll-ul având 3 funcții, în funcție de zona în care apeși). Există o mulțime de funcții pentru fiecare buton în parte, atât de gaming, cât și macro, multimedia sau office.

De asemenea, există posibilitatea de a crea mai multe profiluri. Această opțiune este utilă dacă PC-ul este utilizat de mai multe persoane, sau în diferite moduri. De exemplu, poți crea un profil pentru gaming iar unul pentru muncă.

La DPI există posibilitatea de a seta precizia mouseului în 7 trepte pe care mai apoi le vei accesa folosind butonul din centru, de sub scroll. Aceasta poate fi de până la 16.000 dpi.

La LED știți deja ce se întâmplă, dar voi intra în detalii o idee mai jos.

Meniul Advanced îți permite să modifici diferite setări precum: sensibilitatea mouseului, viteza de scroll, viteza pentru dublu-click sau LOD-ul. LOD face referire la „Lift Off Distance”. Adică distanța de la care mouse-ul nu mai detectează mișcarea, atunci când este ridicat de pe mousepad. De regulă, se recomandă un LOD mai mic de 3 mm. Apropo, pe partea de jos a mouse-ului există posibilitatea de a seta acest LOD pe trei niveluri, astfel încât mouseul să fie mișcat mai rapid în aer.

În final, meniul macro îți permite să înregistrezi anumite activități pentru ca mai apoi mouse-ul să le memoreze și să le folosească mai rapid.

Lumini RGB

Acest mouse nu ar fi fost de gaming, dacă nu ar fi avut lumini, nu-i așa? Există 9 setări pentru iluminarea RGB, ce pot fi setate – bineînțeles – din software-ul mai sus menționat.

Acestea sunt modurile de iluminare. În plus, puteți opri de tot luminile, pentru a reduce consumul de energie sau pentru a scăpa de lumină, în cazul în care vă deranjează.

De asemenea, interfața LED vă permite să modificați intensitatea luminii dar și viteza jocului de lumini.

Concluzie

În prezent, găsiți acest mouse la un preț de aproximativ 180 de lei. Este un preț destul de corect, mai ales dacă prinzi o reducere, să îl poți lua cu 150 RON. Mouse-ul se prezintă bine, te face să te simți puțin inginer, modificând componentele din el, iar designul este fain.

Nu s-au folosit cele mai ieftine materiale, ci dimpotrivă, s-a încercat alegerea unora cât mai ok, astfel încât mouse-ul să se simtă bine în mână.

Este o opțiune de luat în calcul nu doar atunci când vrei un mouse de gaming, dar și de office, deoarece se prezintă mai mult decât decent.

Acesta a fost articolul meu cu păreri despre mouse-ul de gaming Genesis Xenon 800. Dacă aveți întrebări, secțiunea de comentarii este deschisă.

Distribuie articolul:

5 comentarii

  1. Nu am mai vazut asa un mouse. Am cautat acum si pe be sunt mai scumpe.. Nu stiam ca exista mouse pe care-l poti configura cu greutati :)). Eu folosesc si la munca si acasa un M705 wireless, dar nu-i de gaming.

      • Grija la wireless, sunt unele mizerii rau. Costa dublu decat cele pe fir, ok. Acum nah, depinde si de pretentii, unii nu vor gesturi, nu vor butoane, poate se intorc la bila.

        • Nu mă grăbesc să fac trecerea. Pe mine mă incomodează firele de peste tot, însă s-ar putea să nu renunț la ele, mai ales dacă nu găsesc o soluție ok pentru a înlocuit laptopul, un desktop ar putea fi alegerea. Acum… `oi vedea. E clar, oricum, că vor fi cel puțin 2 șoareci cu cablu în casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.