Am testat camera de bord MIO MiVue 812

Folosesc destul de mult mașina personală atât pentru a merge la muncă dar și la cumpărături. Nu stau chiar în Suceava, ci într-o localitate din imediata apropiere, așa că anumite drumuri e aproape imposibil să le fac pe jos. În plus, merg destul de des la țară, atât la Botoșani cât și la Vaslui.

Adun mai bine de 15.000 km într-un an, așa că se poate spune că folosesc mașina destul de mult. În plus, am ocazia să văd tot felul de specimene în trafic.

Nu am fost implicat în vreun incident până acum, dar nici nu mi-aș dori. Totuși, uneori pur și simplu se întâmplă, oricât de mult ți-ai dori să eviți asta. Nu toți sunt atenți la drum și o mai gafează. Iar în astfel de momente, este util să ai ceva la mână.

Chiar dacă se tot vorbește de lipsa omologării camerelor de bord, filmările făcute cu acestea se dovedesc a fi tot mai valoroase și mai utile în caz de accident. Așa că în acest articol mi-am propus să fac o recenzie camerei de bord MIO MiVue 812.

Cameră de bord MIO MiVue 821 Recenzie

Nu am mai folosit până acum o cameră de bord, deși de mult timp mă gândeam să iau una. Niciodată să nu spui niciodată, vorba aia.

Să vorbim, deci, puțin despre această cameră video.

Este o cameră simplă dar tare practică. Ocupă dimensiuni reduse, așa că nu te încurcă mai cu nimic în timpul condusului. Se montează ușor și totodată dispune de suficient cablu pentru a o monta cât mai subtil cu putință.

Pentru început, să vorbim puțin despre specificațiile sale tehnice. Ei bine, este o cameră ce filmează la o rezoluție de 1440P, 2K, și totodată la 60 fps pe minut.

Este dotată cu GPS iar unghiul de vizualizare este de 140 de grade. Foarte generos, din punctul meu de vedere. Surprinde nu doar ce este în față, ci și o parte bună din laterale, așa că în cazul unui incident petrecut într-o intersecție, va surprinde suficiente detalii.

Am fost plăcut surprins de calitatea filmărilor realizate pe timp de noapte. Calitatea bună este datorată senzorului de lumină scăzută CMOS premium. Iată un video mai jos:

Pe card vei găsi mai multe filmări de câte 5 minute fiecare. Dacă se umple memoria, atunci vor fi șterse din cele vechi pentru a se face loc celor noi.

Nu dispune de sistem audio și are funcții precum GPS tracking, Senzor G și pornire automată. GPS-ul încorporat poate fi util deoarece atât locația cât și viteza sunt înregistrate pe fiecare film, așa că pot fi dovezi utile la nevoie.

În cutie avem pe lângă manualul de utilizare și camera auto DVR, suportul pentru parbriz și încărcătorul auto pentru aceasta.

Imaginile pot fi salvate pe un card micro SD cu o capacitate de până la 128 GB.

Ecranul camerei este un LCD cu diagonală de 2.7 inch. În ceea ce privește acumulatorul, acesta are o capacitate de 240 mAh.

Senzorul de imagine este de 5MB, iar diafragma obiectivului este de F1.8.

Imaginile sunt filmate în format MP4 iar fotografiile pe care le faci au formatul JPEG.

Nu știu să existe camere de radar fixe la noi, însă dacă vor fi, le poți salva locația iar camera MiVue 812 te va anunța că te apropii de cameră. Prin urmare, vei putea adapta viteza.

Camera poate fi conectată la accesoriul separat Mio SmartBox III, pe care îl vei cumpăra separat, întocmai pentru a folosi modul de parcare inteligent.

De asemenea, există posibilitatea de a conecta această cameră auto la o cameră de spate MiVue A30 sau A50. Sper să am ocazia să testez și acest combo, să-i zic așa.

Iată o filmare realizată pe lumină, să zic așa:

Capacitatea cardurilor SD

Folosind rezoluția de 1080p precum și setările implicite, iată care este capacitatea de stocare a cardurilor:

  • card de 8 GB – stochează 60 de minute de video normal, 20 de evenimente înregistrate respectiv 123 de poze;

La cardurile de 16, 32, 64 sau 128 GB cantitatea se dublează sau crește chiar și mai mult. De exemplu, în cazul în care folosești un card de 128 GB, atunci vei putea stoca 1100 minute de video normal, 328 de evenimente înregistrate precum și 1966 de poze.

Utilizare

Camera are meniul în limba română, așa că este foarte ușor de utilizat. Ecranul nu dispune de touchscreen, dar există câteva butoane în partea dreaptă, cu ajutorul cărora îți faci treaba fără probleme.

Totuși, poate fi puțin incomod să folosești camera, mai ales atunci când este montată pe suport. Ea poate fi dată jos, însă mi-e să nu se dezlipească suportul prins cu bandă dublu adezivă, așa că o las acolo.

Pentru a exporta filmările de pe cameră, trebuie neapărat să scoți cardul pentru a-l introduce în laptop. N-ar fi fost rău să dispună de un mod de export direct pe telefonul mobil, așa cum au alte camere video de la MIO.

Concluzii: merită să cumperi camera de bord MIO MiVue 812?

Pentru început, trebuie să te gândești care sunt așteptările tale de la camera de bord pe care o cumperi. Ce funcții vrei să îți ofere ea? Dacă ai nevoie de o cameră de bord care să surprindă în filmări de o bună calitate ceea ce se întâmpla în fața și o bună parte din lateralele mașinii tale, atunci MIO MiVue 812 poate fi o opțiune foarte bună.

În momentul scrierii acestui articol, prețul era aproximativ 600 de lei. Verifică prețul acum.

În final, dacă mai ai nevoie și de alte păreri, nu mă pot declara decât foarte mulțumit de această cameră auto. Voi folosiți un astfel de dispozitiv?

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.