Am schimbat cartușul la filtrul de apă și m-am convins că a fost o alegere bună

De Black Friday am prins un preț bun pentru cartușele folosite de filtrul Aquaphor Modern 2 despre care am discutat nu demult, și cum aveam nevoie de ele, am zis să le iau. Sunt două la pachet, am dat 70 de lei pe ele, așa că timp de mai bine de un an am liniște din punct de vedere al apei.

Eram deja la limită cu cartușul din dotare. Conform cronometrului de pe filtru, ar fi trebuit să îl schimb luna asta, însă cel mai probabil că era mai ok dacă îl schimbam încă din septembrie.

Chiar dacă suntem două persoane iar Ștefania uită adesea să bea apă, eu consum mai mult decât o persoană obișnuită. Altfel spus, nu e zi fără 3-4 litri de apă, așa că sigur a fost epuizat cartușul cu care filtrul a venit la pachet.

Dacă tot am schimbat cartușul, treabă care aparent se face foarte ușor, am zis să fac și un mic experiment. Am luat trei pahare și am pus apă folosind filtrul, atât cu cartușul vechi cât și cu cel nou, dar și de la robinet direct, fără a mai trece apa prin filtru.

Pentru că eu știam care sunt paharele, am pus-o pe Ștefania să testeze inițial. Apa de la cartușul vechi a fost, conform celor spuse de ea, așa și-așa, apa de la robinet este de nebăut iar apa de la cartușul nou a fost cea mai ok.

Am gustat și eu mai apoi și am fost de acord cu ea.

Sincer să fiu, nu mă așteptam să existe diferențe de gust atât de ușor sesizabile. Mai mult decât atât, am lăsat apa în pahare pentru mai mult timp și nu a durat mult până când s-au observat anumite impurități, ca niște bule. Ori poate că sunt bule, însă este interesant cum în paharul cu apa filtrată eficient numărul de impurități este cu mult mai mic.

Cred că se poate observa și în poza de profil acest detaliu, chiar dacă este făcută la bec.

Folosiți vreo soluție anume pentru filtrarea apei?

Distribuie articolul:

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.