Am cumpărat o plită cu inducție ieftină pentru foișor
Odată cu creșterea temperaturilor, mergem tot mai des la țară pentru că sunt multe de făcut dar mai ales pentru că acum e mai frumos ca oricând. Încep să înflorească cele aproape 100 de lalele pe care le vedem în premieră, după plantarea bulbilor, așa că încercăm să nu ratăm nici una.
În plus, încercăm să stăm nu doar în weekend, ci și să legăm câte o zi de luni sau vineri, astfel încât să fie cât mai mult timp pentru activitățile de acolo.
Prin urmare, trebuie să și gătim. Iar cum nu putem face mereu grătar și nici mâncăruri cu timp îndelungat de gătire la plita pe lemne, era necesară o soluție mai rapidă. În trecut, am folosit un aragaz cu butelie pe gaz, însă nu era tocmai confortabil pentru noi.
Aragazul nu putea fi adus în foișor, acolo unde ne-am creat un oarecare confort, așa că am zis să căutăm o altă soluție. Așa că ne-am rezumat la achiziționarea unei plite electrice cu inducție. Este vorba despre această plită.
Am căutat o plită electrică ieftină, cu un singur ochi, deci de dimensiuni cât mai reduse, astfel încât să nu ocupe mult loc pe blat și nici atunci când va fi depozitată. Un prieten mi-a recomandat acest produs și deja îi sunt recunoscător.
Aveam nevoie de plită pentru cafea, dimineața, pentru a încălzi apă sau pentru a face un mic dejun rapid ori pentru a încălzi mâncarea. Probabil că vom mai și găti la ea, însă în general mâncăruri care se fac rapid. În rest, vom folosi soba și ceaunul.
Ei bine, prima impresie a fost grozavă: doar 6 minute au fost necesare pentru a face cafeaua, dimineața, în contextul în care am folosit un ibric destul de mare.
Are diferite moduri de gătit, precum: fry, boil, water, stew sau heat-up. Eu am folosit modul „water”, pentru cafea, fiind și modul cu cea mai mare putere, de 2000W. La alte moduri de gătit poți seta diferite trepte de putere sau temperaturi. Cel mai probabil că în general vom folosi moduri cu puteri mai mici, pentru a nu consuma prea multă energie și mai ales pentru a nu pune presiune pe triple și prelungitoare.
De asemenea, există funcția de „timer”, care sigur va fi de folos. Tehnologia de detecție automată a vasului de gătit pare a fi și ea destul de utilă.
După ce finalizez de construit rafturile și ușile „dulapurilor” de sub blat, probabil că îi voi amenaja un raft special pentru ea, pentru a fi depozitată în propria-i cutie, atunci când nu este folosită.
Cu ocazia aceasta am montat o priză la blat, care sigur va fi de ajutor adesea. Nu am observat să se încălzească prizele sau cablul în timpul utilizării, așa că sper să nu existe probleme odată cu trecerea timpului. Rămâne de văzut, însă!
Se curăță foarte ușor, stă bine pe blat și nu pare a fi foarte fragilă. La cei 100 de lei dați pentru ea, se prezintă excelent. Sper ca și durabilitatea să fie pe măsură, odată cu trecerea timpului. Dar vă țin la curent.
Totuși, dacă aveți nevoie de o astfel de plită, eu v-o recomand. Pare ce trebuie.
Cat consuma!?
În descrierea de pe eMAG zice că ar avea vechea clasă A+. Acu… cine știe?
Foarte interesanta experienta ta cu plita electrica, pare foarte utila si versatila. Eu, de obicei, prefer sa gatesc la gratar sau pe plita pe lemne, dar mi-am dat seama ca aceasta plita electrica poate fi de un real ajutor pentru activitatile mele de la tara. Am sa o tin minte si sa o incerc si eu in curand. Multumesc pentru recomandare! Si sa te bucuri de zilele la tara si de mancarurile delicioase pe care le vei gati cu ajutorul acestei plite.