Alternative la Netflix: Cât costă abonamentele la alte platforme

Așa cum ziceam și ieri, este foarte probabil să renunț la Netflix deoarece mă uit suficient de rar încât să nu merite prețul de 60 lei pe lună, cât ar fi dacă aș decide să îl folosesc singur.

Văd doar 2-3 filme pe lună, rareori mai mult, iar la banii ăștia pot merge la cinema, unde experiența este cu totul alta. Ori mă pot abona la alte platforme, care îmi oferă filme la prețuri mai accesibile.

Multă lume spune că își închide contul de Netflix dacă nu mai poate fi partajat, așa că am decis să arunc o privire peste prețurile pe care concurența le are.

Așa că dacă erai în căutarea unor alternative la Netflix, atunci iată cât te costă un abonament dacă vei alege să schimbi platforma:

 • Disney Plus – un abonament la Disney+ costă 30 lei pe lună iar dacă vei alege un abonament anual, vei plăti 299 lei, 2 luni fiind din partea casei.
 • HBO MAX este și mai ieftin. Abonamentul lunar costă aproximativ 25 lei, iar cel anual de aproximativ 200 de lei. Destul de avantajos, în comparație cu Netflix, nu?
 • Amazon Prime Video – un abonament Prime Video costă 14 lei pe lună. Adică prețul pe care îl plătim acum pentru Netflix, în cazul în care partajăm contul.
 • SkyShowTime este cea mai nouă platformă cu filme și seriale din România. Abonamentul este de 4€ pe lună, adică aproape 20 lei.

Probabil că nu e cazul să includem pe listă servicii precum Voyo sau Antena Play, nu?

Ok… dar am ce vedea pe ele?

Sunt uimit să văd persoane plângându-se de numărul de filme și seriale disponibile pe câte o platformă anume. Conform JustWatch, platformele despre care am vorbit mai sus ne oferă un număr destul de mare de filme și seriale.

La ora actuală, Netflix ne pune la dispoziție un număr de 7720 de titluri. Ori cel puțin asta spune site-ul de mai sus.

Dacă alegem să emigrăm pe Disney Plus, acolo unde eu am deja cont, avem 1955 de titluri. Ceea ce nu e rău deloc.

La fel de atractiv se prezintă și HBO Max, acolo unde sunt 1893 titluri disponibile.

Ceva mai slab cotată este SkyShowTime, acolo unde sunt doar 819 titluri. Suficient material, aș spune.

În final, Amazon Prime Video găzduiește 1036 titluri. Nu știu câte dintre ele au subtitrare, o problemă a acestei platforme.

Să nu uităm faptul că serviciile de streaming de mai sus nu au făcut gălăgie în ceea ce privește partajarea conturilor, așa că dacă le veți cumula și le veți partaja, cel mai probabil că veți obține un preț suficient de accesibil.

Aveți cont la platformele de mai sus? Ori vă veți face odată cu interzicerea partajării conturilor, măsură ce va fi impusă de Netflix curând?

Actualizare: la mine a ajuns mailul. Să vedem dacă vor apărea variante ocolitoare până pe 6, când e zi de plată. Am făcut ședință în grupul de acces la Netflix iar lumea nu prea vrea să suporte taxa suplimentară.

Distribuie articolul:

9 comentarii

 1. Depinde si ce titluri. Netflix pana acum e de departe cel mai variat si ok, pe HBO MAX mi-am facut abonament pentru serialul supernatural pentru ca nu vreau sa il scot de pe net, skyshotime l-am facut dar nu l-am utilizat. Amazon si Disney…inca nu.

 2. Ideal ar fi să ne facem abonament în funcție de ce filme sau seriale dorim să vedem în fiecare lună. Eventual să poți alege serviciul de streaming de pe un singur site și să le gestionezi de acolo după cum ai nevoie.

  Eu am momentan Netflix pe care-l împart în alte 3 locații, SkyShowtime pe care l-am luat cu oferta de lansarede 2euro și HBO Max pe care-l plătesc la Orange.

  • Păcat că nu există un serviciu care să îți ofere acces doar la filmele pe care vrei să le vezi, indiferent de platformă.

   Ai văzut ceva fain pe Sky? Eu am renunțat la el.

   • 1883, 1923, Yellowstone – practic pentru astea m-am abonat.

    Pe HBO Max am vazut recent Perry Mason Season 2 care mi-a placut, iar pe Netflix mai nimic in ultima vreme.

 3. Conteaza si calitatea filmelor. De ex. la SkyShowTime intr-o luna nu am vazut nimic care sa-mi placa, evident in afara unor productii clasice pe care le vazusem deja. Nu fac reclama la Netflix deoarece nu-mi convine nici mie masura luata de ei, dar comparativ cu SkyShowTime este ca diferenta dintre elefant si soricel. Am uitat sa ma refer si la calitatea imaginii dar si la manipularea/gestionarea mult mai facila a platformei.

 4. Salutare , deci la final plateste fiecare device / extra abonat din afara casei 14 ron in parte sau se plateste taxa respectiva pe langa aia 60 ron cat e varianta cea mai scumpa ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.