Skip to content

5 site-uri de unde poți descărca imagini pentru blogul tău

Nu mi s-a întâmplat niciodată însă mă gândesc că o fi tare nasol să te trezești cu niște amenințări pentru folosirea unor imagini luate de pe internet. Da, unele imagini nu sunt gratuite chiar dacă le găsim pe net iar cei care dețin drepturile de autor ne pot trage la răspundere.

Dacă ați observat, eu nu pun sursa imaginilor. Asta deoarece le iau de pe site-uri care îmi permit să folosesc pozele fără să ofer drepturi de autor menționând sursă șamd. Dacă doriți și voi să găsiți imagini frumoase pentru blog atunci vă recomand următoarele 5 site-uri.

Unsplash

Unsplash oferă în fiecare săptămână câte 10 imagini una mai frumoasă ca alta. Am descărcat multe poze de pe acel site și îl recomand deoarece sunt unele poze de-a dreptul impresionante. Imaginile sunt gratuite și nu trebuie decât să ne abonăm la newsletter iar în fiecare weekend primim pozele pe mail. Pozele pot fi găsite și pe site.

Flickr

Cu siguranță ați mai auzit de Flick până acum. Acesta ne poate oferi și imagini gratuite pentru blog. Imaginile pot fi găsite folosind platforma Creative Commons iar mai apoi le putem adăuga pe blogul nostru. De aici iau eu majoritatea imaginilor.

Pixabay

Astăzi am descoperit platforma Pixabay și cred că o voi folosi zilnic de acuma. Aceasta oferă imagini pe care le putem folosi fără să menționăm sursa. Mișto, nu? Puteți intra pe Pixabay dând click aici.

Photopin

Imagini faine am găsit și pe Photopin. Acestea au de asemenea o licență Creative Commons așa că pot fi folosite fără teamă și pe blogurile noastre.

StockSnap

Chiar dacă nu deține la fel de multe imagini ca cele de mai sus, imagini gratuite pot fi preluate și de pe StockSnap. Nu mi-a plăcut la această platformă faptul că nu am găsit nicio imagine pentru articolele despre blogging și social media.

O altă metodă – foarte bună bineînțeles – ar fi să ne facem propriile imagini însă aici este o altă poveste. Eu încerc să fac asta de ceva timp însă nu îmi prea place ceea ce obțin.

Voi de unde descărcați imaginile de pe blogul vostru?

imagini pentru blog

9 Comments

 1. Dan Dan

  Si eu folosesc pixabay. De curand am mai gasit si un program de editare imagini gratuit – pixlr.com

  • Interesant, mersi de pont.

 2. „deoarece sunt unele poze de-a dreptul impresionabile”… adică pot fi uşor impresionate, sau cum? Nu merge. 🙂

  • Unde era cârcotașul. Mersi ! 😀

   • Zăceam în umbră. 🙂 Eu imagini caut direct pe Google. N-o fi bine, dar e mai la îndeamnă…

 3. La fel ca Vasile, caut pe Google. Rareori iau de pe diverse site-uri. Rareori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.