3 trucuri pentru a păstra mai ușor obiceiurile sănătoase

Obișnuiesc să-mi spun că nu țin un regim anume, ci mai degrabă că am adoptat mai multe obiceiuri sănătoase cu ajutorul cărora am reușit să dau jos peste 20 kilograme.

Nu de puține ori am fost întrebat dacă e greu. E greu să mă abțin de la a mânca anumite alimente pe care nu demult le îndrăgeam până peste măsură? Nu mi se pare, dar asta nu înseamnă că e ușor.

Mie mi-e simplu să mă țin de o treabă, atât timp cât există rezultate. Atât timp cât cifrele scad, sunt motivat să nu renunț la obiceiurile sănătoase. Sigur, apare și monotonia la un moment dat. Iar unora le poate fi mai dificil să mănânce sănătos în fiecare zi.

Pentru aceștia am pregătit acest material în care îmi propun să prezint mai multe trucuri cu ajutorul cărora te poți ține mai ușor de obiceiurile sănătoase.

Dacă ești la regim ori dacă vrei să dai kilogramele jos adoptând un stil de viață mai calculat și mai sănătos, atunci trucurile de mai jos ți-ar putea fi de ajutor pentru a nu renunța prea ușor la planul propus:

Caută alternative sănătoase

Recunosc că am dus și încă mai duc dorul anumitor mâncăruri. Numai că nu am lăsat ca dorul să îmi dea planul peste cap, ci am căutat alternative mai sănătoase.

De exemplu, sunt mare fan pizza. În primele luni au fost câteva momente în care s-a comandat mâncare, iar eu m-am mulțumit cu paharul meu de apă. A fost ușor? Nu chiar, dar am rezistat tentației.

Apoi, pentru a scăpa de acest dor, am căutat alternative sănătoase. De exemplu, am căutat o rețetă pentru pizza sănătoasă și recunosc că m-am bucurat mult de rezultat.

Urmează să fac și burgeri în casă, tot cât mai sănătoși cu putință. Să vedem ce iese.

Bea apă

Îmi place să beau apă și am acest obicei de dinainte să încep toată treaba asta cu pierderea kilogramelor. Îmi oferă o plăcută stare de bine, iar atât timp cât am apă la dispoziție, o consum fără rețineri. Acest obicei mi-a fost de folos în ultimele luni.

Am sporit consumul de apă și cred că beau în jur de 4 litri în fiecare zi. Îmi oferă acea stare de sațietate și totodată e benefică pentru organism.

Așa că… oricât de nașpa ar suna asta, atunci când ți-e poftă de cartofi prăjiți, bagă două pahare cu apă. E foarte probabil să îți treacă.

Încalcă regulile!

Așa cum spuneam, monotonia poate apărea foarte ușor atunci când ții regim ori vrei pur și simplu să adopți niște obiceiuri sănătoase. Dacă iei această decizie brusc, așa cum am făcut și eu, cu siguranță vei mai fi tentat uneori să te bucuri de o prăjitură sau chiar de mâncare tip fast food.

Dacă nu poți găsi o alternativă sănătoasă și cel puțin la fel de satisfăcătoare gastronomic, atunci poți încălca regulile.

În ultimele luni am făcut și eu asta. Am mâncat tort, pizza normală, câteva plăcinte, chiftele, turte prăjite, clătite și am gustat mâncăruri pe care în mod obișnuit nu le consum.

Nu s-a întâmplat nimic. Nu am pus kilogramele înapoi peste noapte, ci dimpotrivă… au continuat să scadă. Atât timp cât nu au loc abuzuri în mod regulat, îți poți oferi ocazional câte o răsplată ce poate avea forma unei prăjituri sau a unui alt aliment nu tocmai sănătos. Meriți, iar asta te va ajuta să te concentrezi pentru îndeplinirea obiectivului tău.

Atât deocamdată, dacă mai găsesc și alte trucuri, voi veni cu actualizări sau cu materiale noi. Drept urmare, stați pe aproape.

Distribuie articolul:

2 comentarii

    • Perfect sănătos e aproape imposibil să avem mâncare 100% sănătoasă, pentru că sunt chimicale peste tot. Îmi iau de la țară carne, ouă, lapte, legume și fructe, dar e limpede că nu mai sunt la fel de sănătoase precum odinioară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.