Skip to content

Vlogurile par a fi de viitor

Acum ceva timp nu tratam prea serios vlogurile. Mai mult decât atât, am scris și un articol despre asta, în care veneram bloggingul iar vloggingul îl consideram o joacă. Un astfel de articol, mai documentat, aș fi vrut să scriu și azi însă în timp ce căutam vloggeri români pe internet, mi-am schimbat părerea. Și apropo de asta, e o senzație tare interesantă să pornești cu o idee iar până să ajungi la post-new.php să o schimbi complet.

Știm deja cu toții că bloggingul este un foarte bun instrument de comunicare și că există bloggeri care trăiesc din asta. Mai mult decât atât bloggerii primesc din ce în ce mai multă atenție din partea agențiilor publicitare și a companiilor cunoscute. Pe scurt, blogurile sunt, au fost și vor fi faine.

Eu cred însă că și vlogurile vor primi atenția pe care blogurile le primesc, ba chiar mai mult decât atât, între bloggeri și vloggeri va fi și o oarecare concurență.

Înainte de a scrie acest articol am făcut un tabel care cuprindea trei rubrici: vloggeri buni, vloggeri ok și vloggeri nașpa. După cum ziceam anterior, mă așteptam ca rubrica vloggeri nașpa să fie plină însă a fost cu totul invers. Țin totuși să menționez faptul că nu am analizat toate vlogurile, că sunt chiar foarte multe însă le-am luat în considerare pe cele mai cunoscute, pe bună dreptate consider eu deoarece e meritul lor că au știu cum să se promoveze.

Din Youtube se pot face bani, chiar mulți dacă ai vizualizări, însă la fel ca în blogging trebuie să intri în aventura respectivă din plăcere și pasiune și în niciun caz pentru a face bani pentru că te vei frustra și vei fi dezamăgit așteptând să te îmbogățești. Aici sunt și câteva cuvinte dintr-un videoclip realizat de Mihai Zmenta.

Pe Zmenta mă așteptam să îl introduc în categoria vloggeri nașpa, cu toate că nu l-am mai vizualizat până acum. Mare greșeala. Am avut norocul de a descoperi playlistul zSerioase și să văd că are și videoclipuri bune în care tratează teme interesante precum e și cel către care am pus link în paragraful anterior. Mai mult decât atât este vloggerul care a recunoscut că trăiește din vlogging, și că din această treabă poți trăi în România destul de bine.

Majoritatea vloggerilor au o nișă a lor și anume divertismentul. Țin totuși să fiu puțin răutăcios și să zic că mulți vloggeri care fac divertisment pe Youtube, sunt originali. De exemplu mie nu îmi place vlogul lui Satana care înjură prea mult și care ca public în general copii de 9-12 ani pentru care acesta reprezintă un model, ceea ce mi se pare atât de greșit. L-am urmărit pe acesta la început când mi se părea cât de cât interesant, a avut idei bune însă cu timpul a început să se repete și deja videoclipurile noi nu mai aduceau nimic nou, cel puțin pentru mine. Totuși la capitolul divertisment îl urmăresc pe Treikovsky, un sucevean care mă face să râd și sper să se țină de treabă. De asemenea nici Tequila cu Tudi Popa nu mă impresionează, deoarece după părerea mea nu vin cu nimic nou.

Pe Dani Pe Net îl consider a fi un vlogger genial. De ce ? Pentru că face mai mult decât să stea în fața unui perete și să răspundă la întrebări. Acest tip investește și lucrează la costumația sa și are niște scenarii foarte interesante. Vlogul său mi se pare a fi unul dintre cele mai profesioniste la ora actuală din România. Tot aici pot să îl menționez pe Mikey Hash, care cu ajutorul vlogului său – sau cel puțin așa consider eu – a reușit să ajungă la Antena 1.

Un alt vlogger original este Gaben. De asemenea acesta are și un blog, ceea ce îl face să mai crească puțin în ochii mei. Gaben, este un vlogger care nu se filmează într-o cameră ci în mașină când conduce. Temele pe care le abordează sunt interesante iar glumele lui sunt foarte bune, sau cum le-am numit pe ciornă: glume de om mare.

Mai sunt însă și câteva canale pe care unii le numesc seriale ci nu vloguri. Nu am experiența necesară pentru a-mi da cu părerea însă țin să le menționez. Este vorba despre băieții de la 10 lucruri și Ilariant.

Bloggerii care scriu despre dezvoltare personală îl vor avea ca și concurent pe Levi, un vlogger pe care l-am descoperit astăzi și m-am abonat la canalul său deoarece îmi place stilul său de a face vlogging dar și caracterul și principiile sale.

Părerea mea este că industria vlogurilor – dacă o pot numi așa – are un viitor tare interesant și va primi foarte multă atenție. De asemenea Youtube-ul va fi o unealtă de comunicare poate mai importantă decât Facebook.

Așadar avem vloggeri români foarte buni care pot ajuta industria vloggingului să crească și să se creeze o oarecare concurență între vloggeri și bloggeri.

Sursă imagine: adeolakayode.com

9 Comments

 1. Am abordat această temă şi la mine pe blog, în urmă cu 2 săptămâni. Gaben e foarte bun. Satana e foarte bun. Nu il înţelegi tu..dar în realitate e genial.

  • Probabil ai dreptate. Insa tot parca nu il pot admira pe Satana.

 2. Multumesc de pont. M-am uitat si eu acum peste cateva clipuri ale lui pe Treikovsky; textele nu fac parte din genul meu de umor, dar in mare e bun la partea tehnica, aranjarea personajelor. Face totul ca un regizor bun.

  • Cu placere. Mie imi place accentul lui Treikovsky ca e molodvean de-al meu. Si da, la regie se pricepe, a mai realizat si un scurt metraj din cate stiu.

 3. ABCD ABCD

  Zmenta e un copchil prost si fara minte. Nu ai ce vedea la el. Sunt fan Tequila.

  • Mie Tequila mi se pare mai imatura.. acum fiecare cu preferatii sai.

 4. Coffee Coffee

  Nu am rabdare sa ma uit la vloguri, prefer blogurile clasice.

 5. Youtuberii români pe care îi urmăresc | Mădălina Sîrghie Youtuberii români pe care îi urmăresc | Mădălina Sîrghie

  […] Adi […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.