Unde e nepăsare, nimic nu e!

Da, e un articol despre prestația naționalei de fotbal a României.

Am urmărit fiecare meci al naționalei dar și restul meciurilor din grupa noastră și nu numai. De ceva timp, știu că fotbalul românesc e mort, însă la fel ca la orice alt meci, am fost optimist și am sperat până la ultimul meci, cu toate că prestația a fost tot mai slabă.

După golul primit s-a tot adunat dezamăgirea. Văzând că e minutul 70 și ceva iar noi nu am avut un șut la poartă, dezamăgirea a tot crescut. La fel și atunci când se trăgea de timp, pentru ca la final să se termine 1-0. Pentru ei, desigur. Pentru Albania, care era cea mai accesibilă echipă din grupă.

După meci, am tot văzut postări pe Facebook despre dezamăgire și mă gândeam că jucătorii ar trebui primiți cu huiduieli și fluierături înapoi. Inițial am crezut că poate, poate asta îi va pune pe gânduri. Dar nu e așa. Iar asta pentru că suferim de nepăsare.

Am văzut zeci de mii de oameni ieșiți pe străzi cerând demisia cuiva, iar pe acel cuiva îl durea în fund, așa că de ce le-ar păsa ăstora de dezamăgirea a unui număr de nu știu câți suporteri care sperau că trecem de grupe? Ei își iau banii pentru prezență, au fost cazați în condiții de lux, au mâncat bine și merg mai departe. Suporterii, în schimb, rămân cu dezamăgirea și suferința.

Cel mai corect ar fi, după părerea mea, ca statul să nu mai bage bani în naționala României, că mă gândesc că transportul, cazarea și primele au fost plătite de cineva, ci mai degrabă să îi plătească pe acei olimpici care merg pe banii lor la olimpiade. Mai bine ar investi banii în tenis, handbal sau alte sporturi la care ne pricepem și unde mai și câștigăm, în loc să îi arunce degeaba în fotbal.

Dar bineînțeles că nu se va întâmpla asta.

romania la euro

5 comentarii


  1. Or jucat ca o cizma, pur si simplu la un moment dat am vazut un meci din divizia a doua, asa de slab am jucat. Daca am fi stat acasa, era mai bine, pentru ca nu ar mai fi scos din sarite o tara intreaga. Eu cred ca prestatia nationalri este bataie de joc fata de o tara intreaga, pur si simplu pregatirea si nivelul de joc au fost sub orice limita a bunului simt. Mult mai interesante au fost de urmarit cursa de masini de la Le Mans, curse de motociclete sau tenis de cimp. Dar fotbalul din tara s-a demonstrat cit se poate de clar ca este inferior nivelului european. Tot ce stim sa facem e sa gasim scuze si sa dam vina pe orice si pe oricine. Rusine, rusine, rusine, de trei ori rusine…

    Răspunde

  2. Nu știu cum să zic mai bine să-mi exprim dezamăgirea. Cazarea și toate alea sunt plătite din banii contribuabililor. Din banii mei, ai tăi, etc.. de ce oare noi ar trebui să dăm bani gratis cuiva care nu face efectiv nimic pentru noi? De ce să își ia Iordănescu sau jucătorii atâția bani pentru o prestație atât de penibilă? Să nu mai zic de Stanciu care a făcut de rușine numărul 10.. Sunt chiar dezamăgit!

    Răspunde

  3. Pai…no ofense…dar cu Iordanescu, care n-a mai vazut fotbal de vreo 10 – 15 ani….cam le ce te asteptai ? O sa ajungem sa sarim in sus de bucurie cand batem de-alde Insulele Feroe sau Malta 😀

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.