Acasă Blogging Un mic soft pentru reducerea dimensiunii unei imagini

Un mic soft pentru reducerea dimensiunii unei imagini

Autor

Data

CATEGORIE

Este foarte important ca pe un site să nu ai imagini de câte 1-2-3-4-5 mb fiecare deorece site-ul se va încărca foarte greu iar Google nu apreciază asta. Dacă într-un articol anterior în care vorbeam de Google PageSpeed Insights recomandam Compressor.io, în acest articol vă recomand un soft care face cam același lucru.

Compressor.io mai are și momente când merge greu sau nu se încarcă deloc astfel încât am simțit nevoia să nu mai depind de el. Astfel am găsit programul numit Caesium care este foarte ușor de folosit și care reduce destul de mult dimensiunea unei imagini mai ales că putem să selectăm și cât de mult să taie din calitatea acesteia. Eu am selectat 80% ca să nu se simtă prea mult diferența.

caesium

După cum puteți vedea mai sus, progrămelul ne permite chiar să facem un resize imaginii respective, să selectăm formatul șamd.

De când l-am descoperit nu am mai folosit compressor.io deoarece ăsta mi se pare mult mai accesibil, mai ales că e la mine în calculator și astfel nu trebuie să accesez un site și apoi să mai descarc poza încă o dată. Sper să vă fie de folos! 😀

8 COMENTARII

  1. O surpriza foarte placuta. Pentru compresia (ocazionala) de imagini folosesc JpegMini (cu limitarea de maxim 20 imagini pe zi). Cea mai mare surpriza este insa Caesium (am ales varianta portabila) care are o compresie incredibila (tot 80% am folosit si eu). Pentru teste am luat mai multe imagini in total 158 MB, si le-am comprimat cu Caesium (35.3 MB, 22.36%), JpegMini (52 MB, 32.95%) si TinyPNG (32.3 MB, 20.49%). Cu Compressor.io nu am avut rabdare sa dau mule imagini (totusi rata de compresie nu este foarte mare).
    Cea mai mare surpiza este Caesium care in testul meu ocupa locul 2 ca si rezultat final al dimensiunii imaginilor comprimate fata de original, pe primul lor fiind TinyPNG respectiv o surpriza poate si mai mare (sincer nu stiam de el). Iar JpegMini e totusi mai slabut ! Ca si comoditate de folosire este Caesium si JpegMini. Pentru TinyPNG este un avantaj ca pot fi uploadata mai multe imagini simultan, descarcarea fiind totusi simpla (chiar daca se face bucata cu bucata). Iar Compressor.io lucreaza doar imagine cu imagine, fiind departe de o utilizare intensiva.
    In ce priveste Caesium nu am incercat si alte rate de compresie. De curiozitate, am comprimat cu TinyPNG si imagini deja comprimate cu Caesium si JpegMini(!), si a mai redus ceva din dimensiuni. Totusi nu comprima nimic din imaginile comprimate deja cu TinyPNG. Eu cred ca Caesium ar merita un articol separat, mai special, cu o baterie completa de teste, pe tipuri de fisiere de imagini, usurinta de utilizare (interfata, posibilitatea drag& drop), comparatie cu alte variante de compresie, etc.

  2. Personal folosesc kraken – link: kraken.io/web-interface

    Motivul pentru care il prefer pe acesta este ca imi ofera ca si variante de copresie lossless (atunci cand vreau sa nu se piarda absolut nimic din calitate), respectiv lossy (unde pot seta, la fel ca si in programele mentionate de voi, calitatea). Varianta PRO foate fi folosita si direct de pe site (are inclusiv plugin dedicat pentru WP), dar si varianta free isi face foarte bine treaba.

    Pentru restul fotografiilor (nu cele pentru web) am JPEG mini cumparat (normal e 19.99, dar destul de des au reduceri asa ca il puteti lua si mai ieftin) si isi face treaba cat se poate de bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente