Tu ce faci când vine salvarea?

Chiar adineaori am văzut pe Facebook o postare sponsorizată care prezenta campania Secundele salvează vieți, o campanie care cred că e bine venită, mai ales după ce vezi cum în trafic uneori ambulanțele sunt blocate de unii șoferi. Deseori am văzut fel și fel de șoferi care nu dau prioritate ambulanțelor, ori care mai mult le încurcă decât să le ajute să treacă mai repede. Sunt inconștienți și poate chiar egoiști, dacă stăm să ne gândim că în acea ambulanță e o persoană care poate se zbate între viață și moarte.

Personal, încerc să nu încurc cu nimic atunci când mă intersectez cu o astfel de mașină, mai ales când are toate semnalele pornite, mai ales că am fost și eu pasager, deși nu în stare gravă. Mă gândesc de fiecare dată că acolo ar putea fi o persoană dragă mie și oricum, în general, mă înfioară mereu o ambulanță cu semnalele sonore pornite. Astfel, mă văd nevoit să repet că o astfel de campanie vine foarte bine pentru educarea unor șoferi care au uitat unele lucruri importante. Totuși, câteva lecții de educație rutieră veți găsi aici.

Conștientizează!

Tot pe site-ul campaniei este o pagină intitulată Știați că. De acolo afli că în cazul unui stop cardio-respirator, cu fiecare minut trecut, șansele de supraviețuire scad cu 10%. Deci ai putea ucide pe cineva doar pentru că ai încurcat ambulanța în drumul ei. De asemenea, ambulanțele de la SABIF (București-Ilfov) au parcurs într-un singur an de 15 ori distanța de la Pământ la Lună. 

secundele salvează vieți

Sper ca această campanie Secundele salvează vieți să aibă un cât mai mare succes, iar șoferii să conștientizeze că trebuie să ofere prioritate ambulanțelor și să nu le încurce câtuși de puțin. Găsiți și stickere pe site-ul campaniei SecundeleSalveazaVieti.Ro și probabil că voi pune și eu unul pe mașină.

Răspunde

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.