Acasă Despre oameni Toată lumea e sfântă

Toată lumea e sfântă

Autor

Data

CATEGORIE

Sunt pline mijloacele de transport în comun de babe care nu pot sta o stație sau două în picioare, care te înjură de-ți vine să plângi dacă nu le dai locul, dar care fac 10 ture de biserică în genunchi, în 5 minute. Doar de încălzire, cu pauze de lumânare.

Sunt pline bisericile de babe și țațe care abia așteaptă să arunce cu vreo cruce în tine în caz că n-ai respectat nu știu ce tradiție.

Sunt pline rețelele de socializare de piți sau băieți de bani gata cu icoane la copertă și poze-n chiloți la profil.

Sunt pline rețelele de socializare de oameni ai lui Dumnezeu care dau share la poze cu familii sărace, cu citate marca Tony Poptamaș despre credință și despre ce înseamnă bunătatea, dar care nu au făcut un bine în viața lor. Nu au oferit din suflet unui om sărac – nu că aș încuraja acest tip de bunătate – nu au donat nimic, niciodată, iar dacă au făcut-o, au postat mai întâi pe Facebook.

E plină țara de oameni care mor de foame că e secetă, că nu se face și care se roagă să fie mai bine, dar nici măcar unul dintre ei nu își pune niște irigații. Nu ia inițiativă, ci așteaptă să pice de sus.

E plină țara de oameni care vorbesc de bunătate și de suflet bun dar de fapt sunt doar niște egoiști iar în loc să se bucure de bucuria altora, le-ar da numai în cap cu toată bucuria, pentru că de ce să le meargă altora așa bine?

E plină țara de fete cuminți, care și-ar vinde și ultima picătură de sânge din corp doar pentru o plimbare cu bemveu, iar atunci când își iau șutul în cur bine-meritat, le pălește credința.

E plină țara de oameni care urăsc, fără motiv adesea, (nu că ura ar putea fi justificată printr-un motiv anume) alți oameni, dar care duminica vorbesc despre cât de greșit e să urăști.

E plină țara de oameni care nu știu să-și scrie numele, a cărui obiectiv în fiecare zi e sticla de Mona, dar care-ți oferă lecții de credință.

Numai mizerii sfinte, iar dacă-ți permiți să fii un om bun, fără a venera vreun zeu, sau fără a te pune în genunchi pentru a părea sfânt, ești cel mai al dracului om.

Trageți voi concluziile.

religie

4 COMENTARII

  1. Da, toți sunt sfinți… mi s-a umplut news feed-ul de icoane și rugăciuni, pe lângă care răsar niște preacuvioase poze cu botic sau în cucernicul port național alcătuit din chiloți cu ață-n fund… Sau texte motivaționale gen ”Sunt nimic fără Dumnezeu” postate de niște oameni care se consideră buricul pământului. Concluzia într-un singur cuvânt… ipocrizie.

  2. Uite de asta atunci cand vezi un om cazut jos pe strada e bine sa-i dai un picior zdravan asa preventiv ca sa prinda frica de tine pentru ca altfel dupa ce ai trecut o sa te atace pe la spate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente