Telefoanele pe abonament nu primesc actualizări?

La ora actuală dețin un Xiaomi Redmi Note 9 Pro, telefon pe care îl am din februarie 2021. Când l-am cumpărat, am primit câteva actualizări, însă din luna martie nici urmă de actualizare. Totuși, alte persoane care au același telefon au primit update-uri și chiar au trecut la Android 11.

Eu sunt la 10 și din ce am citit pe internet, problema ar fi faptul că am cumpărat telefonul de la Telekom. De fapt, l-am primit în urma unui abonament. Din discuțiile citite pe diferite grupuri de Facebook am înțeles că telefoanele pe abonament nu primesc actualizări.

Sau cel puțin anumite modele nu au parte de actualizări pe termen lung. Conform Fonearena, telefonul ăsta a primit mai multe actualizări de-a lungul timpului, doar la mine nu au ajuns. Iar asta mă enervează teribil.

Mă bate un gând să caut metode de a face personal actualizarea, să o descarc de pe internet sau ceva de genul. Știu că sunt anumite riscuri, însă e aiurea să am MIUI 12.0.4.0 încă din aprilie 2021, iar de atunci nimic.

Am optat să primesc actualizări devreme, dar nimic. Am optat chiar și pentru opțiunea de a descărca cel mai nou pachet. La MIUI Global nu ar trebui să fie probleme, din ce am înțeles eu, însă totuși există.

Voi ce știți pe această temă? Telefoanele la abonament nu primesc actualizări de Android, ci sunt blocate, așa cum se vorbește? Și dacă da, oare care ar fi motivul pentru care Telekom, Vodafone, Orange, Digi și alții aleg să blocheze aceste actualizări pentru telefoanele la abonament?

Distribuie articolul:

8 comentarii

  1. E cu mai multe taisuri problema. Producatorul comunica cu operatorii pentru actualizari. Nu are legatura cu abonamentul, cel putin eu n-am auzit situatii d-astea, mai degraba sunt barfe de pe internet.

    • Eh, cum să nu fie card… card este, semnalul la orange e mai prost la mine la țară, unde la telekom am 4g mai peste tot, chiar dacă nu la capacitate maximă..

  2. Eu folosesc Nokia și are lunar actualizare…nu are legătură cu abonamentul …producătorul lansează actualizările inclusiv cele de securitate .

    • Așa să fie? Ciudat cum unii de pe la noi primesc actualizări pentru același dispozitiv, iar alții nu. 😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.