Cum rezolvi problema notificărilor care reduc volumul muzicii

O bună perioadă de timp m-am lovit de o problemă care, cel puțin pentru mine, era tare supărătoare. Mai exact, atunci când ascultam muzică de pe telefon, cu YouTube Music cel mai adesea, și primeam o notificare, volumul muzicii scădea pentru o secundă sau chiar mai mult.

Problema devenea și mai supărătoare când eram conectat la casetofonul mașinii sau la vreo boxă portabilă, la un grătar.

Am tot căutat soluții pe internet, însă nu găseam mai nimic concret. Singura soluție care ar fi funcționat, implica folosirea aplicației MacroDroid, cu care ar fi trebuit să faci ceva automatizare. N-am urmat pân` la capăt tutorialul și problema a rămas.

Asta până zilele trecute, când fiind responsabil cu muzica în mașină, am zis că e un moment bun să testez. Nu am vrut să nu mai primesc notificări deloc, așa cum se întâmplă dacă activezi modul DND. Le voiam în continuare pe ceas, dar fără să îmi întrerupă muzica.

A fost nevoie să intru la Setări – Aplicații – Gestionează aplicații. Apoi, am căutat aplicațiile care îmi dau notificări mai des, precum Messenger, Facebook sau Instagram. De la Notificări, am debifat opțiunea „Permite sunet”.

Apoi, nu ar mai trebui să fie probleme.

Toată treaba asta am făcut-o pe un Xiaomi Redmi Note 9 Pro, cu Android 10. Dar nu ar trebui să fie cu mult mai diferit pe alte dispozitive.

4 Comentarii

Răspunde

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.