De ce nu se mai produc telefoane cu ecrane mici?

Au ajuns la mine două telefoane în teste, de la Xiaomi, iar imediat ce am luat primul model în mână, m-am bucurat de faptul că are ecranul ceva mai mic. Mă rog, e vorba despre aproximativ 0.10 inch sau puțin mai mult, însă diferența a fost imediat sesizată.

În ultimul timp, tot mai rar apar telefoane care să aibă un ecran mai mic de 6 inch. Mă rog, ar fi mai mult decât ok și un ecran de 6 inch ori cu nu mult peste. Însă, ce trece de 6.5 inch mi se pare deja prea mult. Iar trendul cam ăsta pare să fie.

Pe deoparte, înțeleg ideea folosirii unor ecrane mari. Sunt mai practice din multe puncte de vedere. Poți vedea un video ok, ai parte de o experiență mai bună în jocuri și totodată se poate dovedi a fi mai practic din multe puncte de vedere.

Dar… mereu există un dar. Uneori sunt greu de folosit. Sunt greu de ținut în mână și ușor de spart. Nu sunt foarte ergonomice, să zic așa, ci pot deveni greoaie.

Cu toate acestea, din aproximativ 1500 de telefoane câte sunt la ora actuală pe eMag, 1022 au un ecran de peste 6 inch și doar 248 un ecran cu diagonală cuprinsă între 5 și 5.9 inch. Iar cele mai multe dintre acestea 248 sunt mărci precum iHunt, Ulefone, Cubot șamd. Găsești și câte un iPhone, Huawei sau Samsung, dar destul de greu.

Iar trendul ăsta pare să fie… telefoane mari, cât mai mari. Asta doar dacă nu, vreodată, apare vreo fiță nouă care să implice revenirea la telefoanele cu ecrane ceva mai mici, de 6 inch și puțin.

Acuma… sunt curios, oare numai eu am o problemă cu ecranele mult prea mari pe care noile telefoane le au?

Distribuie articolul:

2 comentarii

  1. Eu după ce am testat Foldul parca nu mai vad nimic altceva, din punctul de vedere al telefoanelor. Culmea e ca lumea are pro si contra lui. Da, n-are cea mai ok baterie si nu e cel mai rece, dar sa ai un display mare cu tine, la orice ora, relativ ergonomic mi se pare wow.
    O sa vina review si pentru un Sony care e clasic, il tin intr-o mana. Mi se pare ciudat, super ingust. Nu mai sunt obisnuit.

    • Nu știu, poate nu am avut ocazia să folosesc un flagship mare, care să mă cucerească, însă consider în continuare ca fiind mult mai practic ecranul o idee mai mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.