StayFree, un instrument mișto pentru productivitate

De mult timp tot caut soluții pentru a fi cât mai productiv cu putință. Cu toate acestea, nu e deloc ușor să fii disciplinat și activ, atât timp cât există atât de multe ispite, dacă le pot numi așa.

Nu puține sunt momentele în care încep să scriu un articol iar mai apoi mă trezesc că sunt pe cine știe ce grup de pe Facebook. Efectiv s-a format un reflex din a pierde timpul, chiar dacă ar putea fi folosit cu scopuri mult mai mărețe.

Prin urmare, am tot căutat soluții pentru a scăpa de aceste obiceiuri negative. Cum natural nu pot face asta, cel puțin nu deocamdată, am vrut să găsesc un instrument care să mă oblige într-un fel sau altul. În acest mod, totul va deveni natural odată cu trecerea timpului.

Probabil că nu sunt prima persoană care s-a lovit de problema aceasta, ci mai degrabă este o problemă cu care se confruntă o mulțime de persoane. Poate este chiar o mare provoc are a vremurilor actuale? Altfel, cum s-ar explica existența unui număr mare de instrumente cu care poți limita sau bloca accesul la diferite site-uri sau aplicații, printre care și rețelele de socializare.

Am testat mai multe instrumente de-a lungul timpului, însă m-am oprit la StayFree. Iar asta pentru că este gratis și pentru că poate fi folosit pe marea majoritate a dispozitivelor.

StayFree, mai puțin timp irosit pe rețelele de socializare

Mi-am impus o limită de 25 de minute pentru Facebook. 30 de minute pe GSP și tot vreo 25 pentru Instagram. Limitele sunt aceleași atât pe desktop cât și pe telefon. Din păcate, nu se folosește aceeași limită pe toate dispozitivele, ci fiecare este cronometrat individual, ceea ce este o problemă.

Astfel, în acest fel eu pot petrece 50 de minute pe Facebook zilnic, ceea ce nu îmi doresc. Probabil voi pune câte 12-13 minute limită pe telefon și desktop, iar astfel problema va fi rezolvată.

Are inclusiv aplicație pentru Windows dar și extensii pentru majoritatea browserelor. În plus, datele oferite sunt, zic eu, utile pentru a-ți face o perspectivă clară asupra timpului tău.

După o zi în care nu se văd prea multe roade, te poți întreba ce naiba am făcut eu azi sau poți verifica datele oferite de StayFree, iar astfel afli răspunsul.

Așa arată statisticile mele, în momentul scrierii acestui articol:

Există și opțiunea de a activa modul de focus, pe care îl poți programa în așa fel încât în timpul orelor de lucru, de exemplu, să stai departe de orice ți-ar putea distrage atenția.

Poți ignora anumite site-uri, care să nu mai fie contorizate, primești zilnic rapoarte și totodată există posibilitatea de a folosi un cod PIN, pentru schimbări importante. Acesta poate fi de folos, de exemplu, dacă vrei să ții sub control activitatea copilului, căruia să îi interzici să se joace pe la setări.

Mai sunt și alte instrumente care te pot ajuta să faci asta, precum:

  • Flipd;
  • Freedom;
  • Cold Turkey, care au și un instrument interesant numit Writer;
  • AppBlock;
  • … și altele.

Voi folosiți un astfel de instrument?

Distribuie articolul:

4 comentarii

  1. Poți încerca un Timer Pomodoro. Este și aplicație. Cu ăla doar lucrezi cât timp ești într-o sesiune de lucru. Sesiunea ar trebui să dureze 25 minute cu 5 minute pauză, dar o poți regla tu la 50 minute cu 10 min pauză, ca la școală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.