Skip to content

Și… ce înseamnă „avere” pentru tine?

Astăzi am primit biblioteca pe care am comandat-o zilele trecute drept cadou de la mine pentru mine de Dragobete. Mai exact este vorba despre acest model de bibliotecă la 150 de lei, și după ce l-am montat am început să car cărțile din vitrina unde le-am ținut până acum, însă care era cam neîncăpătoare deja. După ce le-am pus pe toate pe pat, mi-am dat seama cât sunt de multe, și am considerat că pentru mine reprezintă o avere.

M-am gândit apoi că banii nu reprezintă mai nimic pentru mine. Îmi sunt necesari desigur pentru a trăi, pentru a cumpăra cărți, pentru a-mi îndeplini unele vise, însă în rest nu reprezintă un scop în viață și, chiar dacă poate mi se întâmplă deseori să nu am mai mult de 1 leu în portofel, eu mă simt totuși bogat.

Asta pentru că am 107 cărți, cumpărate și primite în ultimii 2 ani. Am reușit să îmi îndeplinesc orice obiectiv propus, iar asta înseamnă mult pentru mine. Am oameni frumoși lângă mine, puțini dar buni, iar asta înseamnă bogăție. Reușesc să fac ce îmi place, iar asta mă face și mai bogat.

Și cred că asta e cel mai important, nu banii. De ce să alergi mereu după bani, când te poți bucura de lucruri simple dar care sunt mult mai importante?

Averea nu constă în numărul de cai putere ai mașinii, în numărul de zerouri ai banilor din portofel sau din cont, în numărul de etaje sau în valoarea hainelor pe care le porți. Averea constă de fapt în bucuria de a face doar ceea ce îți place, de a putea visa chiar și atunci când toți cei din jur îți pun bariere precum și în plăcerea de a deține lucruri care dispun de o valoare morală mult mai prețioasă.

avere

7 Comments

 1. Numarul de bancnote din portofel sau pretul hainelor pe care le porti niciodata nu o sa iti reflecte personalitatea sau nivelul de cultura. Cei care judeca dupa coperta sunt de cele mai multe ori oameni frustrati care au anumite bariere in gandire.
  Societatea ne invata sa punem etichete tututor fara sa ii cunoastem. Uneori oamenii mai „inzestrati” pot fi cei mai faini oameni pe care i-ai putut intalni vreodata.. sau.. cei mai nasoli. Tine doar de tine sa afli, sa treci peste orgoliu si sa le acorzi o sansa.

  Eu incerc usor, usor sa nu mai etichetez pe cineva fara sa il cunosc cu adevarat, sa cunosc cum gandeste. Este cea mai mare greseala pe care o putem face.

  • Așa e, mare dreptate ai. 😀

 2. Ciprian Lospa Ciprian Lospa

  Averea pentru mine sunt oamenii frumosi, lucrurile placute in viata, pasiunile si totodata timpul!

  Glumeam, averea pentru mine inseamna bani! Multi bani!

 3. Ioan Ioan

  Adi, la fel ca și mine, cred ca ești la vârsta la care șansele să ducem o viață fără probleme sunt foarte mari. Prin probleme, ma refer la părinți cu probleme de sănătate, copii cu examene grele, etc.. Deci as adăugat și lipsa acestor probleme în rețeta fericirii. Ce zici?

  • Cu siguranta varsta ne avantajeaza mult. Pentru ca daca inaintam in varsta, apar si mai mult responsabilitati, care duc la stres…

 4. destul de cinstit. pentru mine averea acum o reprezinta sanatatea si posibilitatea de a calatori 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.