Se investește în digitalizarea Poștei Române

În ultimii ani, Poșta Română a depus mai multe eforturi pentru digitalizare însă nu știu cât de mult au reușit să își îndeplinească obiectivele. Nu le prea folosesc serviciile, ci doar atunci când cumpăr vechituri.

De altfel, nici atunci nu iau contact cu Poșta Română, pentru că prefer să trimit coletele la țară și să le ia ai mei.

Ei bine, conform unei știri auzite la PRO TV, Poțta Română va investi 16 milioane de lei într-un sistem IT care le va fi de ajutor poștașilor pentru livrări mai rapide.

De asemenea, vor introduce un soi de awb cu ajutorul căruia clienții vor urmări mai ușor coletele. Chiar aș vrea să văd asta devenită realitate!

Dacă totul va funcționa ca la carte, livrarea ar trebui să se facă în 24 de ore. Sună bine, mai ales dacă și costurile vor rămâne la un nivel accesibil. Totuși, ideea de a sta la coadă la Poștă pentru a ridica un colet nu îmi surâde.

Mai mult decât atât, vor ca documentele să fie în format electronic și să scape de hârțogăraie. Asta da provocare, nu? Dar se vor descurca oare cucoanele cu calculatorul?

De vreo 20.000 de ani vor să își facă anumite cutii pentru ridicat colete, doar că proiectul stagnează de doi ani. Să vedem dacă le va ieși noul proiect.

Mai apelați la Poșta Română? Sau a rămas doar pentru pensionari?

Distribuie articolul:

5 comentarii

  1. tarziu nene tarziu.. eu unul am renuntat demult. vad ca multe site-uri nici nu mai au posta romana ca optiune de livrare deci au mult de prins din urma sii sincer presimt ca sunt doar niste vorbe in vant, se vor atribui niste contracte catre 1-2 firme dubioase si vor face ceva „pe genunchi’ si adios popor..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.