Se face presă și în Suceava

Nu știu dacă știți, însă aici prin nord există o ranchiună veche între suceveni și botoșăneni. Nu știu cât de intens este trăită de către cei care o au în suflet, însă pe mine mă amuză adesea.

Nu de alta, dar eu sunt cumva la jumătate. Din partea tatălui sunt bucovinean, iar de la mama am calitatea de moldovean. Același lucru ar zice unii, că doar tot de aici pleacă și discuțiile conform Bucovina e tot în Moldova șamd.

Mai mult decât atât, de vreo 5-6 ani stau în Suceava dar circul cu numere de Botoșani. Ei bine, toată această ranchiună se vede mai ales în trafic. Probabil că în fiecare oraș e observat mai ușor cel din județul vecin atunci când face câte o prostie în trafic. Nu de alta, dar cei mai proști șoferi sunt mereu cei din județul vecin, nu?

Cum ziceam, toată treaba asta mă distrează adesea. Ba chiar mă distrează să fac glume cu „la voi la Botoșani” sau „la noi în Suceava”. Nu mă regăsesc, însă reacția nervoasă a celor din jur e prețioasă, jur!

Cred că în tot scandalul ăsta nu ar trebui să fie implicată presă, care prin titlurile lor, pun adesea paie pe foc. De exemplu, iată știre de la Monitorul de Suceava, azi dimineață:

Cu astfel de mesaj, cum să nu apară astfel de comentarii:

Saracul!Cand a scapat dintre balotii de paie,de bucurie nu s-a putut bucura decat izbindu-se in mocanita noastra!

Ăștia de Botoșani îs mai „speciali”. Oriunde ies în evidenta….

Numai unul cu numere de Botosani putea sa faca asa ceva…

Când vezi BT ori tragi pe dreapta, ori depășești și te duci cât lumea.

Culmea e că șoferul e din zonă, din ceea ce au scris în „știre”. Și chiar dacă au cunoscut acest detaliu, nu s-au putut abține. De altfel, cum să facă și ei reach pe Facebook, dacă nu cu puțină dezbinare și cu comentarii pline de ură?

Apoi, când toată ura aceasta se întoarce asupra lor, în momentele când dau cu bâta în baltă, se victimizează.

Pe la voi cum se face presa? Tot la nivel de artă?

Distribuie articolul:

2 comentarii

  1. Vecina mea e din Botoșani și e foarte de treabă. Nu cred că ar trebui să ne dezbinăm ca națiune și să ne dușmănim în funcție de zonă, d egenul Moldovean nespălat sau Regățean sau altele. Am auzit multe dar nu pun la suflet, adică mă doare în dos.

    Cum am spus, suntem același popor la o adică.

    Am cunoscut chiar unguri care se comportă mai frumos ca românii decât românii cu românii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.