Cât de rezistente la apă sunt ceasurile

Rezistența la apă reprezintă unul dintre criteriile de care ții cont, în mod normal, atunci când cumperi un ceas. Pe mine, cel puțin, mă interesează să nu fiu nevoit să dau ceasul jos de la mână atunci când mă spăl pe mâini, ori să mă ia panica ori de câte ori începe ploaia.

Prin urmare, când îmi cumpăr un ceas, pe lângă design (care reprezintă totuși criteriul principal de alegere) am grijă să fie măcar câtuși de puțin rezistent la apă.

De obicei, rezistența la apă este menționată în lista de specificații a produsului. În cazul ceasului pe care l-am cumpărat de Black Friday aceasta este de 5 ATM. Iar astfel de mențiuni vei găsi la fiecare ceas.

Mi se pare că această clasificare este destul de vagă și că ar trebui să se specifice concret care este rezistența la apă a ceasului pe care vrei să îl cumperi.

Acesta este motivul pentru care am decis să fac acest articol. M-am documentat puțin și am aflat ce presupune 5 ATM și alte clasificări din punct de vedere al rezistenței la apă. Iată ce ar trebui să știi despre rezistența la apă a ceasurilor, ce înseamnă 5 ATM și alte lucruri utile:

De asemenea, ai mai putea găsi ceasuri cu indicație WR pe cadranul sau carcasa ceasului. În acest caz, ceasurile cu indicație WR suportă doar contactul accidental cu apa. WR înseamnă Water Resistant, iar WR 30m este echivalentul a 3 ATM.

În funcție de rezistența la apă pe care ceasul tău o are, te poți folosi de tabelul de mai sus pentru a afla ce poți face și ce nu cu el la mână. Practic, acel ATM se referă la atmosfere, iar o rezistență de 30M este echivalentul unei presiuni de 3 atmosfere.

Astfel, un ceas de 3 ATM prezintă rezistență la umiditate crescută și chiar poate suporta un contact scurt cu apa, dacă te prinde ploaia de exemplu. Nu îl vei putea purta în timp ce faci baie, indiferent că este vorba despre baia în cadă sau în piscină.

Totuși, indiferent de rezistența la apă a ceasului tău, trebuie să ții cont de câteva lucruri simple. În primul rând, evită contactul cu apa fierbinte. În plus, coroana ceasului ar trebui să fie bine închisă atunci când ia contact cu apa.

Nu este recomandată utilizarea ceasului în timp ce ești în apă, iar dacă ceasul pe care îl deții are o curea din piele naturală, atunci ar trebui să eviți contactul cu apa, deoarece cureaua ar putea avea mult de suferit.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.