Recenzie Xiaomi Router AX3200

Că Xiaomi nu mai este de mult timp doar un simplu producător de telefoane, asta o știm bine deja. Probabil că au învățat din năbădăile celor de la Huawei care și-au luat-o de la americani și s-au gândit să fie prezenți pe cât mai multe piețe în caz că se trezesc și ei fără Android.

Drept urmare, dată fiind prezența deja pe o mulțime de piețe, e clar lucru că îți poți face un ecosistem destul de serios. Iar cum toate electronicele dau mână cu mână între ele folosindu-se de internet, este de la sine înțeles că și routerul ar trebui să fie unul de la Xiaomi, nu?

Ei bine, routerul Xiaomi AX3200 ar putea fi o soluție foarte bună în acest sens. Iar despre el mi-am propus să vorbesc și eu în acest articol. Un fel de recenzie, de review cum s-ar zice. Am avut ocazia să mă joc cu el o perioadă, așa că voi scrie câteva păreri în rândurile următoare.

Recenzie Xiaomi Router AX3200 – sau review, cum ar zice englezu`

La o primă vedere, avem un router negru (mă jur că mă așteptam să fie alb, dar arată mișto și așa) cu Wi-Fi 6, 6 antene ce oferă o acoperire suficient de mare încât să ai Wi-Fi atât prin casă cât și prin curte, ușor de instalat și de configurat.

Xiaomi Router AX3200 este un router destul de minimalist, atât din punct de vedere al designului cât și al instalării sau al configurării.

În pachet găsim routerul, desigur, cablul pentru alimentare și un cablu tip LAN. Mai sunt, desigur, și niște manuale pe-acolo, dar cine să le citească?

(scuzaț` praful, dar lumina naturală cere sacrificii)

Ei bine, odată scos din cutie, tot ce trebuie să faci este simplu. Îi ridici antenele, îl pui în priză și îl conectezi la modemul pentru internet. Apoi, configurarea se face foarte simplu de la adresa router.miwifi.com. Sunt doar câțiva pași simpli, care implică alegerea țării, bifarea a două-trei căsuțe, alegerea unui nume și a unei parole pentru rețea.. și cam atât.

Apoi, dacă ești un utilizator obișnuit, te poți conecta la noul tău router și la fel poți face cu toate dispozitivele care au acces la internet, în vederea creării unui ecosistem.

Simplu, nu?

Dar desigur că Xiaomi Router AX3200 nu este chiar atât de limitat. În primul rând, poate fi controlat din aplicația Xiaomi Home, acolo unde panoul de control este foarte intuitiv și mai ales foarte simplu.

Ar trebui să menționez că oferă două benzi, atât de 2.4 GHz cât și de 5 GHz, iar ambele nu interferează într-un fel. Împreună pot oferi o viteză de până la 3202Mbps.

Sigur, nu am testat dar mi s-a părut grozav faptul că te poți conecta cu până la 128 de dispozitive, datorită memoriei de 256 MB de care acest router dispune.

Sunt trei porturi pentru LAN disponibile, un buton de reset, un port pentru WAN precum și un buton pentru sistemul mesh, în cazul în care vrei să folosești mai multe routere astfel.

După cum se poate vedea, eu l-am testat la țară. Acolo am avut parte de internet ok în casă dar și mai peste tot prin curte. Totuși, nu am o curte extraordinar de mare, ci una obișnuită. Cert este că a fost ce trebuie.

Am făcut și un mic de viteză, iar ăsta a fost rezultatul obținut:

Acestea au fost rezultatele, doar că ar trebui să menționez că am cel mai ieftin pachet de internet. Drept urmare, probabil că la un abonament mai bun și rezultatele ar fi pe măsură. Zic eu!

Cât costă routerul?

La eMAG, routerul Xiaomi Router AX3200 este disponibil la un preț de puțin peste 300 de lei, ceea ce mi se pare un preț decent pentru performanțele pe care le oferă. Iar dacă prinzi și o reducere de 20-30%, atunci chiar că e pont.

Urmărește-mi blogul pe Google News.

Distribuie articolul:

Un comentariu

  1. Recomandari:
    – Mercusys MR80X, AX3000 (fratele vitreg al Tp-Link si mai bun),
    – Tenda RX3, AX1800.

    Ambele sunt achizitionate si testate. Ambele ofera performante ca acoperire prin pereti grosi, nu permite vecinilor sa te bruieze cu routerele lor, stabilizeaza internetul. Recomand modul bridge neaparat. Nu ma vad in viitorul apropiat sa mai achzitionez Huawei/Tp-Link/D-Link.

Spune ceva

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.