Am testat Realme GT NEO 3, modelul cu încărcare la 150w

Timp de aproape o lună m-am jucat puțin cu unul dintre cele mai bune telefoane de la realme, anume modelul GT NEO 3. După această perioadă de utilizare, că ar fi mult spus testare, am zis că a sosit timpul recenziei. Așa că… dacă te interesează acest telefon, e posibil ca articolul meu să-ți fie de ajutor.

Cireașa de pe tort: încărcare la 150W

Realme GT NEO 3 150W nu este un telefon rău, ci dimpotrivă, m-a impresionat la multe capitole. De departe cea mai importantă caracteristică a sa este însă încărcarea rapidă.

Sunt de părere că este un detaliu important la telefoanele de astăzi, un detaliu ce poate face diferența. Sigur, nu mai au telefoanele autonomiile de altădată, dar nici nu le mai ținem două ore în priză.

Pentru mine, cel puțin încărcarea rapidă este un criteriu de care m-aș folosi dacă aș avea nevoie de un telefon nou. Iar acesta ar fi pe lista mea. Asta deoarece oferă încărcare la 150W.

Așa se face că am lăsat telefonul să se descarce complet, iar la 18:31 nu mai exista nici urmă de baterie. L-am pus în priză, iar la 18:35 părea că-și revine la viață. La 18:43 procentul bateriei era de 56%. Apoi am uitat să mă mai uit la ceas.

Conform producătorului, în doar 5 minute telefonul ar trebui să se încarce de la 0 la 50%. Bateria de 4500 mAh rezistă peste zi la o utilizare normală, și ar trebui să suporte peste 1600 de cicluri de încărcare.

Ăsta este un dezavantaj al încărcării rapide: bateria va fi mai ușor afectată.

În plus, se încălzește binișor atunci când este pus la încărcat, ceea ce probabil că este un lucru normal.

Design – interesant dar nu neapărat pe gustul meu

Militez pentru minimalism și simplitate, așa că doresc să găsesc aceste calități și la designul telefoanelor. Prin urmare, nu pot să spun că m-a dat pe spate designul lui Realme GT Neo 3.

Totuși, date fiind specificațiile sale tehnice, mă gândesc că a fost conceput să atragă atenția și pasionaților de gaming pe telefon. Nu este cazul meu, dar sunt sigur că un puști de 16 ani s-ar arăta mult mai bucuros de designul telefonului.

Dacă ar fi avut o singură culoare, eu unul aș fi fost mai bucuros de el. Eh, se acoperă cu o husă, dar sigur nu cu cea din silicon transparent cu care telefonul vine la pachet.

Eu am avut varianta albă cu două dungi negre. Observ că există și variantă complet neagră care pare a fi mult mai mișto. Plus ceva cu mov/violet, care de asemenea nu îmi place. Deh, gusturi!

Are o greutate de 188 de grame, iar dimensiunile sunt de 75,6 x 163,3 x 8,2 mm. Se simte bine în mână, nimic de reproșat. Poate doar că e prea mare, dar ăsta-i trendul, ne adaptăm.

Specificații tehnice – ce avem sub capotă?

Pe scurt, specificații bogate. Pentru o utilizare obișnuită, așa cum folosesc eu telefonul, e mai mult decât ce trebuie. Aplicații de socializare, mail și uneori câteva poze. Cam așa folosesc eu telefonul, iar Realme GT Neo 3 și-a făcut treaba cu brio.

Nici nu ar avea cum altfel, date fiind specificațiile sale.

Pe scurt, avem un procesor cu 8 nuclee la o frecvență de 2.85 GHz, 8 sau 12 GB memorie RAM și 256 GB memorie internă. Nu există posibilitatea de a extinde memoria, dar să fie oare nevoie?

Ecranul este un AMOLED de 6.7 și rezoluție de 1080 x 2412 pixeli. Procesorul este un MediaTek Dimensity 8100. Este protejat cu Corning Gorilla Glass 5, rata de refresh este de 120 Hz și are senzorul de amprentă incorporat.

Este un telefon cu 5G, deși nu am apucat să testez conexiunea. YOXO nu a ajuns foarte rapid și încă nu am găsit 5G prin Suceava. Urmează să mă plimb prin oraș să-l caut.

De precizat ar mai fi și faptul că vorbim despre un telefon cu dual-SIM. Ar putea fi important pentru unele persoane.

Software

Telefonul vine de bază cu Android 12 și Realme UI 3.0. Doar că imediat după configurare, primești update la Android 13. Ori cel puțin așa a fost în cazul meu.

De fapt, în această lună de utilizare – aproape – zilnică, am primit vreo 2-3 actualizări. Iar asta este, zic eu, de bine.

Nu am observat probleme la partea de software. Meniurile rulează bine, aplicațiile nu se blochează și nu există probleme pe care eu să le fi sesizat. Bine, nu sunt nici genul de persoană care să ia la puricat un telefon în cele mai mici detalii.

Interfața este destul de intuitivă, găsești ușor lucrurile de care ai nevoie, așa că per total se prezintă foarte bine și din acest punct de vedere.

Camera foto

Cel de-al doilea aspect care mă preocupă la un smartphone este camera foto. Obișnuiesc să fac poze destul de des, chiar dacă nu-s ele opere de artă. Sunt amintiri prețioase pentru mine și mai nou am început să imprim din ele.

Ei bine, la fel precum în cazul bateriei, camerele foto ale lui GT NEO 3 150W m-au încântat.

A avut ghinionul să ajungă la mine într-o perioadă fără prea mult soare, aproape deloc chiar, dar cu toate acestea pozele obținute au fost satisfăcătoare. Mai jos, câteva dintre cadrele obținute cu el:

Pe spate, acesta are 3 camere foto cu senzori de 50, 8 respectiv 2 MP. În ceea ce privește camera frontală, aceasta dispune de un senzor de 16 MP.

În ceea ce privește filmarea, aceasta se poate face la rezoluție 4K la 30 sau 60 FPS, dar și 1080p la 30 sau 60 FPS. Am făcut și un scurt video, la un mic concert caritabil înainte de Crăciun:

Stabilizarea este destul de bună, există cameră wide, cameră ultra-wide și cameră macro.

Teste

Am făcut câteva teste care vorbesc de la sine. Le atașez mai jos:

Concluzie – merită să îl cumperi?

Nu e foarte ieftin, într-adevăr, dar dacă vrei un telefon bun de care să te folosești cel puțin 2-3 ani, cred că este o opțiune ce merită trecută pe listă.

Nu are cea mai bună cameră de selfie și nici certificare IP, însă aceste dezavantaje sunt ușor lăsate în ceață de numeroasele caracteristici interesante precum încărcarea ultra rapidă, autonomia bună, fotografiile bune realizate cu camera principală sau actualizările constante pe care se pare că le primește.

Prețul său este, la ora scrierii acestui articol, cuprins între 2800 și 3000 de RON însă nu poate fi găsit pe eMAG, ceea ce mi se pare destul de interesant.

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.