Acasă Diverse Nu e amuzant ce reacții a stârnit subiectul „controversat” de la Olimpiada...

Nu e amuzant ce reacții a stârnit subiectul „controversat” de la Olimpiada de Română?

Autor

Data

CATEGORIE

Am citit știrea asta adineaori și, sincer să fiu, mi s-a părut destul de amuzant. Pe scurt, elevii au fost nevoiți să intre în pielea personajului din Moromeții care se făcea responsabil de colectarea taxelor, iar apoi să facă un denunț către partid în legătură cu comportamentul negativ al lui Ilie Moromete.

Mie îmi place ideea, sincer. Ar fi bine ca elevii să învețe să se implice și să aibă spirit civic, iar atunci când observă nereguli să facă ceva, și nu să stea cu mâna în sân. Nu mi-a plăcut ideea de a raporta partidului, deoarece mă trimite cumva cu gândul la comunism și nu știu din ce motiv.

Desigur că au apărut tot felul de reacții, deși nu le prea înțeleg. Ce e greșit? E greșit ca următoarele generații să nu fie nepăsătoare, iar mai apoi să obții majoritate cu o parte destul de mică din numărul de votanți?

Am văzut că un alt subiect, de data aceasta la engleză, a fost scrierea unui editorial – sau ceva de genul ăsta – despre deja celebră ordonanță 13. Nu e musai să faci politică, ci doar să îți spui părerea, dar desigur că au apărut și în cazul ăsta diferite reacții. Și nu știu dacă e de râs, sau de plâns.

Adică nu e ca și cum sistemul românesc de învățământ ar fi unul excelent, fără probleme, iar asta ar fi cea mai gravă problemă. De fapt, nici măcar nu cred că e o problemă, poate doar pentru cei care vor să fie lăsați în pace.

2 COMENTARII

  1. Eu sunt de părere că ar cam trebui revizută literatura care se predă în școală. Eu nu cred că am citit ceva până la capăt din programa școlară și unii profesori aveau ceva probleme cu cei care citeau Harry Potter în timpul orelor.

    Poate dacă ar fi și literatura școlară mai interesantă, poate așa ar citi lumea mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente