Programe care îți găsesc automat toate driverele

Când mi-am cumpărat laptopul pe care îl am acum, pe lângă bucuria pe care o aveam datorită noii achiziții, am constatat cu tristețe că nu am primit și un CD care să conțină driverele acestuia. Așa a început calvarul. Am primit laptopul pe la ora 15:00 iar instalarea am finalizat-o abia la ora 23. Multe bătăi de cap, versiuni de windows pe 32 de biți și pe 64, drivere greșit șamd.

Totuși după ce am instalat Windowsul mi-am dat seama că nu au fost instalate bine toate driverele. Astfel am mai stat câteva ore și am mai căutat drivere până când mi-am dat seama că sunt programe care fac exact ceea ce făceam și eu: găsesc automat toate driverele.

Pentru că am văzut lume care încă mai caută astfel de programe, voi face o listă cu programe pentru drivere care pe mine m-au ajutat.

3DChip

Programul pe care îl folosesc cel mai des atât la mine cât și la prieteni atunci când vreau să găsesc automat driverele este 3DChip. Acesta este un program de dimensiuni reduse, gratuit și ușor de folosit cu ajutorul căruia doar apăsând câteva click-uri vei găsi toate driverele pentru calculatorul tău.

Descarcă 3DChip

DriverPack Solution – Program care îți găsește driverele când nu ai internet

Problema mai mare a fost că, imediat după ce mi-am instalat Windowsul, printre driverele care îmi lipseau erau și cele pentru internet. Astfel nu puteam să folosesc 3DChip și nici un alt program care caută driverele pe internet. În acest caz m-a ajutat foarte mult Driver Pack Solutin care are o bază de date foarte bogată și astfel nu ai nevoie de internet pentru a-ți instala driverele lipsă.

Într-adevăr acesta ocupă vreo 9 GB însă tot acest spațiu este explicat de faptul că dispune de toate driverele de care ai nevoie.

Descarcă DriverPack Solution

SlimDrivers

Un alt program care îți găsește automat toate driverele este SlimDrivers. Acesta nu l-am folosit însă am citit despre el că își face bine treaba plus că am și câțiva prieteni care îl folosesc în astfel de cazuri. Mai mult decât atât, acesta este gratuit așa că merită încercat.

Descarcă SlimDrivers

IO Bit Driver Booster

Acum folosesc IO Bit Driver Booster, în versiune PRO, însă își face treaba destul de bine și versiunea gratuită. Găsește destul de bine cele mai noi versiuni ale driverelor, ceea ce pe mine personal mă încântă. Aparent, Windows 11 a instalat niște drivere foarte vechi iar interesul meu nu a fost să descopăr dacă am cele mai bune drivere. Abia când am văzut că FIFA 21 nu mai merge bine, am zis să văd ce e cu driverele.

Aparent, la placa video aveam un driver din 2006… De aici și problemele.

După ce vă descarcați toate driverele de care aveți nevoie recomandarea mea este să le salvați într-o arhivă pe care să o stocați pe un CD sau pe un stick astfel încât de fiecare dată când îți reinstalezi sistemul de operare să ai driverele la îndemână și să nu mai fii nevoit să le cauți folosit un program pentru drivere.

Iar dacă doriți un laptop nou care să vină cu toate driverele instalate, atunci dați click aici pentru a vedea cele mai bune oferte pentru laptopuri.

Distribuie articolul:

40 comentarii

  1. Eu am avut probleme acum o saptamana cand l-am schimbat. A trebuit de 2 ori. Da’ maxim o ora, mai mult nu dureaza. Am descarcat dinainte driverele si le-am salvat pe telefon, apoi le-am mutat si gata. Merge super-super bine.

      • Tips…cand nu aveti placa de retea instalata…deci nu puteti folosi internetul…folositi un stick de net de la rds sau de la orange…are „propiul driver” merge netu fara nici un driver instalat. Dupa ce conectezi stickul folosesti oricare din programe….si problema e rezolvata

  2. E pisica ta? E frumoasa 🙂 Sa revin la subiect, ca asa este frumos. Sunt multe programe care iti gasesc driverele automat, dar nu toate merita incercate.

  3. Pentru cei care vor mai ales „să ajute” un prieten cu cîte vreun driver, soluţia oferită de DriverPack Solution consider din propria experienţă că e cea mai completă: pentru XP şi 7 are ORICE driver. Chiar şi cele mai încăpăţînate laptocuri de la Toshiba, care nu vin cu windoz instalat şi nici cu drivere, iar căutatul driverelor potrivite e un chin, prin DRP totul se rezolva simplu. Nici nu apuc să beau cafeluţa, ca şi recompensă. Dacă ar fi să fie un dezavantaj, ar fi doar dimensiunea mare a pachetului, în speţă o imagine ISO de aproape 9 giga (8.68 GB), ma refer aici la versiunea 14.14 Full. Descărcarea este totuşi comodă prin folosirea torrentelor.

  4. buna,am un laptop asusF3Tc si cand l am cumparat nu mi-a dat nici un driver pt el .cum pot sa descarc drivere-le pt bluetooth ?da-mi te rog un link

  5. salut…vezi k pentru internet poti folosi 3dp net. este asemanator cu 3 dp chip numai ca iti instaleaza placa de retea automat dak esti conectat la internet

  6. Super, am facut downgrade de la win 10 la 7 pentru ca la 10 cand dadeam reset this pc se bloca la keyboard layout, si dupa ce am facut downgradeul la 7 nu aveam nici un driver timp de 3 zile m-am chinuit, si am citit articolu asta, am ales slim drivers e super tare, mersi mult faci o treaba super buna 😀

  7. Salut am un laptop IBM T23 vechi cu procesor 1130mhz și 256 ram win 200 profesional, iar CD cu drivere nu mai merge cu ce program pot lua driverele de pe net. Ms. Cu stima Costin.

  8. am cumparat un hard acum vreo 5 ani dar nu l-am folosit si nu gasesc drivere pentru el ca as vrea sa instalez windowsu pe el dar imi cere driverele si nu le gasesc nici cum poate sa ma ajute careva am un hard toshiba DT01ACA050,SN Y46RTZTBS

  9. salut grup am cumparat un aifon 6s, si dupa 2 luni ami mergea greu am instalat multe programe, jocuri si iam dat restart nam stiut sal dezactivez de la backup si acum ami zice ca iD este conectat cu alt telefon si nu stiu ce sa fac ce driver de aidiu sai ancarc cu ce program

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.