Acasă Despre oameni Principala problemă a României este reprezentată de oameni

Principala problemă a României este reprezentată de oameni

Autor

Data

CATEGORIE

Cumva, anul ăsta m-am implicat mai mult în unele aspecte sociale. Cam ciudat pentru vârsta mea, știu și văd cum se uită ceilalți la mine. Mă simt mai bătrân parcă, iar asta pentru că nu pot sta la bere liniștit să mă doară-n fund de ziua de mâine, ori de următorii 10 ani. Mă rog, făcând asta nu am avut cum să nu mă lovesc de mentalitățile celor din jur.

Cel mai grav mi s-a părut să văd tinerii (din generația mea de exemplu) atât de nepăsători. Nu vor vota pentru că nu au chef, nu au ce, nu vor, nu le pasă. Totuși, țara asta e de rahat, în opinia lor. Eu cred însă altceva. Cred că de fapt țara asta e așa cum e tocmai din cauza noastră.

Poate că e într-o situație nașpa, dar atâta timp cât noi nu facem ceva să fie mai bine, e clar că nu va fi. Nu vreau să fac politică pe blog, dar vedem cum partidul cel mai susținut de la noi este plin de persoane corupte, imaginea lor este reprezentată de două persoane tot mai des anchetate, însă în ciuda acestor aspecte, iau majoritatea voturilor. Păi unde e problema? Apare vorba aia: prost nu e ăla care vinde, ci ăla care cumpără.

Păi noi le dăm voie să ne fure. Noi le dăm voie să distrugă. Pentru că noi îi votăm. Mă rog… noi.

Tinerii de azi încă nu s-au lovit de problemele societății în care trăiesc. Probabil că au observat că sistemul de învățământ e de rahat, dar zic că pot îndura 4 ani. Apoi pleacă la facultate, unde nu e chiar mai bine, ori în altă țară. Foarte bine.

Cel mai tare mă amuză faptul că majoritatea celor care merg prin Italia, Anglia, Germania tot acasă se întorc. Se întorc aici ca să înjure iar țara. Nu judec lumea care pleacă afară, deoarece știu care-s condițiile la noi. Doar că pentru ca țara să-ți ofere ceva, ar trebui să oferi tu mai întâi. Dacă îți vinzi votul pe o sticlă de ulei, ori te caci în ea țară la propriu și la figurat, pentru ca mai apoi să-ți iei tălpășița, e clar faptul că vei primi ceea ce ai lăsat în urmă.

Păi cum să meargă măi nene treburile când noi nu renunțăm la 30 de minute ori la 30 de lei să mergem acasă să votăm? Nu-ți place cum e țara acum, atunci vezi cine e la conducere, și încearcă să-l schimbi. Vezi ce partide au câștigat până acum, și votează contrariul. La noi însă votează aceeași oameni, cred, de ceva ani buni și votează același lucru. Noi le permitem. 😉

Iar dacă nu ne respectăm drepturile și nu le folosim, atunci ne vor fura în continuare mult și bine. Vom muri în spitale, vor cădea școlile pe noi, vom rămâne naufragiați prin gropile de pe străzi, autostrăzi vom vedea numai în filme iar salariile mari vor fi numai la politicieni. Și nu e vina lor, ci a noastră. Noi îi alegem, noi le permitem.

7 COMENTARII

  1. Dacă ar candida Ilie, să vezi cum ar sări toți să-l voteze. Ar fi interesantă o strategie a partidelor să aducă vedete din online pe poziții eligibile. Desigur, vorbim de partide nou, curate sau reformate.

  2. Eu am tot incercat sa ii conving pe ai mei ca nu e ok sa voteze cu PSD-ul, chiar daca toata comuna voteaza cu PSD-ul, ca primarita noastra chiar face lucruri in comuna (serios, e cel mai bun primar avut vreodata, chiar se tine de treaba) si ca daca primarita a venit in campanie si le-a zis ca e ok sa voteze cu PSD, in realitate nu e chiar ok.

    N-ai ce mentalitati sa schimbi, odata ce Antena 3 a zis ca Ciolos e un nenorocit, pai ala e in ochii batranilor.

  3. Partial gresesti. Nu noi suntem de vina de faptul ca tara a fost distrusa sistematic. Ceea ce experimentam acum nu e ceva nou. PSD-ul s-a impus cu forta bruta, iar vinovati pentru asta sunt cei care in vremea mineriadelor s-au incuiat in casa sau au privit de la geam cum oamenii care au avut curajul sa se revolte erau casapiti de mineri.
    Vina pleaca de acolo nu de la tinerii de azi, iar azi singura problema pleaca de la alegerile locale. Inainte sa vrei sa-i elimini pe ticalosi la nivel national e important sa-i elimini la nivel local. Degeaba facem campanie sa nu se voteze cu PSD-ul la parlamentare cand la alegerile locale am stat impasibili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente