Primul articol despre bere: bere brună Zăganu

Bine, primul articol despre bere poate că e mult zis, dar îmi place ca titlul să transmită ideea de început. Sunt un iubitor de bere, oricât de mult aș încerca să evit asta, iar pe contul meu de Facebook am observat că sunt o mulțime de poze cu sticle de bere. Fiecare om are deci și slăbiciunile sale și, după ce am citit multe articole de pe la diverși bloggeri, care testau bere (de exemplu BlogdeBere.Ro al celor de la Kooperativa sau berarul.ro al lui Cătălin Baciu) am decis să încerc și eu să scriu un astfel de articol, cu toate că poate nu va ieși cine știe ce.

Totuși, la fel cum am zis și pe BlogdeCarti.Ro, eu nu scriu recenzii, ci îmi spun părerea personală despre anumite cărți, la fel e și în acest caz. Trec deci direct la subiect că știu cât de plictisitoare pot fi unele introduceri.

O dată la 2-3 luni dau câte o comandă pe eMag de alimente de bază precum e uleiul și zahărul, în cantități mai mari, să-mi iau de-o grijă pentru o vreme, iar de data aceasta am zis să îmi iau și eu un cadou pentru Dragobete și, după ce auzisem de mai multe ori despre berea Zăganu că e foarte faină, am decis să adaug și eu o sticlă de bere brună la comandă, de curiozitate.

zaganu bere

Astăzi a ajuns comanda, bine ambalată ca de obicei, și am căutat prin cele 8 cutii sticla mea de Zăganu, și am găsit-o în una din ele, bine împachetată, și într-un format clasic, într-o sticlă obișnuită care nu iese în evidență cu prea multe lucruri, cu toate că parcă pare a fi mai mare decât e, având o capacitate de 0.5 litri.

Pe scurt, vorbim despre clasica sticlă de bere în format clasic, într-o culoare maro, cu siguranță mult mai potrivită decât culoarea verde, pentru o sticlă de bere brună.

bere bruna zaganu

Cred că e a doua oară când consum bere brună, deoarece de cele mai multe ori prefer o bere neagră sau blondă, și mare mi s-a părut diferența. Chiar dacă vorbim despre o bere cu 7% alcool mi s-a părut mai ușoară decât o bere blondă și, cu siguranță, mult mai soft decât o bere neagră.

Mă așteptam ca berea Zăganu, având o cantitate de 7% alcool, să fie ceva mai greu de băut, mai ales pe nemâncate, însă mi s-a părut mai mult decât ok. Are un gust aproape dulce, gustul amărui cu care mă obișnuisem nefiind deloc prezent.

Poate că gustul atât de bun este datorat faptului că este obținută din ingrediente naturale precum cele trei tipuri de hamei, apa, malțul și extractul de malț. De asemenea mai trebuie să menționez și faptul că vorbim despre o bere nepasteurizată, tip de bere despre care citeam pe internet că este de calitate, fiind netrecută prin procesul de pasteurizare. Tot pe internet am citit că o bere nepasteurizată reușește să își păstreze gustul unic, și trebuie să recunosc că e ceva diferit față de ceea ce am consumat până acum, atâta timp cât mi se pare că berile blonde au aproape toate același gust.

bere zaganu nepasteurizata

Sigla berii este desigur una care iese în evidență, iar aici mă refer la acel vultur mare de pe etichetă care probabil că m-a convins să o adaug în coșul de cumpărături. Mai mult decât atât, m-am bucurat să aflu că Zăganu este o bere 100% românească, cei care se ocupă de obținerea berii Zăganu fiind o echipă destul de mică, din comuna Măneciu. De asemenea numele de Zăganu vine de la faptul că fabrica se află la poalele Vârfului Zăganu.

Așadar, berea Zăganu brună este o bere ușoară, chiar dacă are 7% alcool, puțin dulce și care nu iese în evidență prin aspecte precum mirosul sau formatul sticlei, însă care cu siguranță îți lasă o părere bună.

Eu am comandat bere Zăganu de pe eMag, unde cea brună costă 7.31 lei iar cea blondă e puțin mai ieftină, având un preț de 6.51 lei. Am văzut că mai au și bere roșie precum și bere India Pale Ale, beri pe care abia aștept să le încerc.

informatii bere zaganu

Distribuie articolul:

8 comentarii

  1. Să curgă berea !… ups, ba nu, …să curgă articolele !
    Nici aşa nu e bine, pentru că dacă nu e udate atuncea nu curge bine. Aşa că reformulez: să curgă berea pentru ca să poa’ să curgă mai bine articolele despre bere ! Da, acum e mai bine.
    Spor la cît mai multe… arrrticole !

      • Salut Adi, sa nu te superi pe mine, dar trebuie sa te informezi mai mult despre „noua tehnica” de produs bere si anume scurtarea termenului de productie de la 7 saptamani la 1 saptamana, precum berile de industriale de notorietate, sau 3 precum folosesc cei de la Zaganu, sau cel putin asa spun ei. In plus, mai sunt niste ingerdiente, asa numite „naturale”, cum ar fi extractul de hamei, care nu mai este natural, deoarece acesta este ambalat in butoaie de 200 de litri si arata ca o melasa (pasta) verzuie, care contine multe chimicale. Asadar, sa ne spuna si noua Domnii de la Zaganu, ce fel de bere naturala produc Domniile lor. Apreciez mult dorinta ta de a informa internautii despre bere, insa cred ca ai nevoie de mai multe informatii de tip „off the record”. Noroc

          • Adi, esti ziarist tanar si cred ca ar trebui sa iti canalizezi energia pentru informatiile reale, nu doar pe o informatie despre care nu stii daca e reala sau nu. Nu cred ca iti doresti sa impartasesti lucruri nereale, chiar daca asta este departe de vointa ta. Seara buna

  2. prieteni bautori de bere, aseara am cumparat 2 beri Zaganu neagra de la faimosul lant de magazine MEGA IMAGE, si surprindere gust acru ,ma uit la termen ok, dar execrabil gust, deci care este gustul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.