Acasă Blogging Despre cumpărăturile din China de pe Aliexpress

Despre cumpărăturile din China de pe Aliexpress

Autor

Data

CATEGORIE

După ce scriam acuma ceva timp că vreau să fac cumpărături din China, a trecut ceva timp și chiar a sosit primul colet de la Aliexpress, motiv pentru care am mai dat 3 comenzi, toate destul de mici, desigur.

Prima comandă a fost dată pe 21 ianuarie, și a ajuns încă de săptămâna trecută, deci în aproximativ 20 de zile. Mai puțin timp decât mă așteptam. Eu sunt acum la țară și, chiar dacă am dat comanda pe adresa de aici, la mine la poștă a venit doar avizul și a trebuit să merg în Botoșani la poșta vamală.

La poștă am predat avizul și buletinul iar în câteva minute m-au strigat să iau coletul. Ceea ce nu știam, și am aflat de pe un afiș lipit pe ușă, este faptul că vameșul îți cere o dovadă a plății coletului, iar majoritatea celor care ridicau colete venite de afară aveau pagina comenzii imprimată. Eu le-am arătat pagina respectivă de pe Aliexpress pe telefonul mobil, ceea ce am văzut că fac și alții, și a fost ok. Totuși, data viitoare le voi scoate la xerox să simplific toată treaba.

Coletul meu a valorat 1.33$ iar singurul cost pe care l-am plătit la poștă a fost de 70 de bani. Au zis pentru ce e necesară această plată, dar am uitat. Sunt și eu om.

Despre comenzile din China trebuie să zic că nu plătești TVA pentru comenzile până în 10 dolari și că trebuie să plătești cu cardul, înainte. De regulă comenzile ajung între 15 și vreo 60 de zile, după cum aproximează platforma Aliexpress.

Acum am mai comandat două brățări, gen rock din piele, și niște boxe mai mici pentru mașină, și abia aștept să ajungă și ele.

Legat de coletul primit azi, ceasul la un dolar, pot să zic că a ajuns foarte ok, fără probleme și merge decent. Bine, nu l-am luat pentru design sau pentru funcționalitate, ci doar de test, așa că probabil acum îl voi părăsi într-un sertar ceva și acolo va rămâne.

După ce primesc și celelalte 3 colete, voi veni probabil cu completări despre cumpărăturile de pe Aliexpress, însă îmi propun să nu mă opresc la acest site și să încerc să fac cumpărături și de pe alte site-uri din China precum DX sau alte site-uri de genul, că am văzut că nu-s puține.

cumparaturi online din china

6 COMENTARII

  1. Este şi normal să fi uitat pentru că “70 de bani” chiar nu e o sumă, fiind eclipsată de bucuria ceasului care şi cela are un preţ uriaş de 1.33$ ! Ar fi fain să scrii un articol şi despre ceas, sau mai bine la pachet cu brăţările şi boxele “mai mici” de maşină ! Bafta şi la alte cumpărături, spor la articole despre cele cumpărate, posibil şi surprize mai mult sau mai puţin plăcute, adică să ne împărtăşeşti cîte ceva din experienţele de comenzi.

  2. am comandat logo ptr skoda octavia in valoare de 9.02 dolari comanda nu a fost finalizata in schimb banii mi au fost retrasi din cont.am fost la banca unde au confirmat ca banii au fost luati de catre aliespress.am luat legatura cu vanzatorul si mi a spus ca nu are nici o comanda de la mine ceea ce ma face sa cred ca sunt niste hoti ordinari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Cum se alege un boiler electric – sfaturi practice

In foarte multe gospodării găsim un boiler electric folosit în general pentru încălzirea apei acolo unde nu există o rețea de gaze...

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Comentarii Recente