Am reciclat prin sistemul returo și îmi propun să fac asta mai des

Așa cum povesteam nu demult, am cumpărat primele ambalaje cu logo returo. Încă nu a fost consumat lichidul din ele dar între timp am cumpărat mai multe sticle de apă plată, pentru la țară, care aveau, la rândul lor, logo-ul respectiv.

Pentru a nu le rătăci, le-am lăsat în mașină imediat după ce s-au golit. Prin urmare, m-am întors de la țară cu nu mai puțin de 4 ambalaje. Iar dacă tot am oprit la Carrefour pentru cumpărături, am zis să parchez chiar în imediata apropiere a centrului de colectare.

Numai că nu am intrat direct să reciclez, chiar dacă ar fi fost mai bine așa, deoarece aș fi putut folosi voucherul la cumpărături, pentru că tocmai intra un nene de la Leroy cu ditamai sacul cu ambalaje.

Credeam că există doar un aparat de reciclare, doar că urma să aflu mai târziu că e loc pentru două persoane să recicleze în același timp. Sistemul de la Carrefour este foarte simplu. Am pus cele 4 ambalaje și imediat am primit bonul. Nu am văzut să fie vreun buton pentru bani cash.

În schimb, aparent codul de bare de pe bonul cu garanția poate fi scanat cu „self scan” din aplicația Carrefour, iar voucherul va fi salvat în cont, pentru o utilizare mai rapidă la casă. De asemenea, e interesant faptul că ei vor ține o evidență a reciclării tale, așa că poți analiza după ceva timp să vezi cât de bun ai fost pe reciclare.

De altfel, am zis că vom fi mai atenți la ambalajele aruncate aiurea și le vom culege cel puțin pe cele cu logo returo. Dacă tot ne plimbăm zilnic, suntem martori adesea la nesimțirea celor din jur care aruncă ambalaje peste tot. Un rucsac mai rău, niște mănuși și disponibilitatea de a culege din ambalajele valoroase ne poate ajuta să facem ceva economii de-a lungul timpului, mă gândesc eu.

Voi cum stați cu reciclarea?

Distribuie articolul:

8 comentarii

  1. Eu momentan nu reciclez pentru ca , nu e ok ca mie sa imi opreasca bani cash la casa si cand ma duc sa returnez plasticul sau dozele sa stau la coada la reciclare si apoi sa ma trezesc cu un voucher …. Cand o sa mi se ofere banii inapoi fara sa fiu nevoit sa stau la tot felul de cozi , atunci voi recicla si eu

  2. Poți merge la o casă din magazin și cere banii pe sticlele reciclate cu bonul pe care-l primești de la aparatul de reciclat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.