Acasă Diverse Pentru a-ți da seama că ești prost, îți trebuie totuși oleacă de...

Pentru a-ți da seama că ești prost, îți trebuie totuși oleacă de minte

Autor

Data

CATEGORIE

Mă uitam în seara asta la iUmor – pentru Cheloo și Bendeac mai ales – iar la un moment dat a venit o tipă care a scris o carte însă vorbea al naibii de prost și de greșit. Cum era și normal să se întâmple, Bendeac i-a dat peste nas CĂ CUM p************* mă-sii să scrii o carte și să nu știi să vorbești?!

Desigur, fata respectivă s-a simțit deranjată și nu proastă așa cum era.

Nu-mi place să fac pe deșteptul dar am probabil o alergie la prostie. Mai grav e însă că există persoane proaste însă n-au nici măcar o problemă cu asta. Oare nu-și dau seama, sau pur și simplu se simt bine așa proști cum sunt?

Ori, și mai grav e că astfel de persoane scriu cărți, iar unele cărți prind la public. Acuma ce pot să zic despre public? Se trezește un Tony Poptamaș să scrie o carte despre cum trebuie tratată femeia, cum se devorează ea plus alte căcaturi de genul ăsta și brusc devine bestseller.

Nu că aș citi eu literatură de specialitate, dar – oricât de de mult aș iubi eu oamenii care citesc – dacă citești cărți de genul… atunci ai putea să faci orice altceva, că nu te ajută prea mult oricum.

10 COMENTARII

 1. Dacă ar scoate Poptămaș o carte, ar fi cea mai citită din România :))

  De-aia cred oamenii că toți proștii pot scrie o carte… pentru că proștii ies în față, cei care scriu cât de cât bine sunt nesiguri pe ei – doar știi și tu din proprie experiență 😀 O fi crezut fata c-a scris o capodoperă, aștepta niște osanale, un monument ceva…

 2. Am încercat vreo 10-15 minute să găsesc pe youtube acel moment, și n-am avut succes. :-/ Oamenii sunt proști, în general, și atât. Nu cred că există prea multe cuvinte asupra acestui fapt.

 3. La un moment dat am găsît o frază într-un articol de ziar, care spunea aşa:
  Nu există 99 de proşti şi un deştept, ci doar 99 de deştepţi şi un prost.
  Am analizat situaţiunea. De fapt este atît de simplă că mulţi nici nu vor să recunoască.
  Din punct de vedere teoretic(!) se poate aduna efectiv o turmă de 99 de cretinomani, respectiv avînd un coeficient de inteligenţă IQ undeva pe la 25-30, şi apoi se poate găsi şi un om normal. Doar că niciodată “majoritatea” nu va recunoaşte că de fapt ei sînt cei proşti. Astfel că vor găsi o scară de anti-valori în care practic ei să fie deştepţii, şi singurul “deştept” să fie de fapt singurul prost !
  Nu e nimic anormal în chestia asta. Pentru că de regulă este ignorat un principiu fundamental, principiul relativităţii. Astfel, pe o scară a nulităţilor este evident că majoritatea nu poate fi proşti, ci doar deştepţi !
  Niciodată o turmă de imbecili nu s’or autosesizat să anunţe (nu ştiu unde, nu ştiu cui) că de fapt ei sînt chiar proşti, ci în lumea lor măruntă ei se consideră adevărate valori. Doar restul, “minoritatea” care nu-i înţelege, sînt… proşti.
  Astea fiind valabile în Teorie.
  În praftică mai are sens să vă spui că realitatea este de plîns ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Adrian Bolocan

Pasionat de internet, blogging și oameni. Am opinii pe care nu le pot ține doar pentru mine. Așa că le împărtășesc aici pe blog.

Articole Recente

Toată baza-n generația nouă… ăhă

Raportul PISA pentru 2018 ne arată că analfabetismul funcțional e în creștere în România. Practic, 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional....

Top atracții turistice în Marmaris

Marmaris este un oraș superb din Turcia, situat într-un cadru natural superb constituit de Marea Egee, Marea Mediterană dar și de pădurile și munții...

Sezon nou din Vikings și serial nou pe History

Numai vești bune de la History! Mâine apare sezonul 6, din Vikings, de la 21:00 și, din câte am înțeles, vor fi...

O soluție mereu la îndemână: ovb.ro

Imi place cand in momentele de cumpana, in care toata familia asteapta cu sufletul la gura o suma de bani, cineva din...

Sportul ar trebui să reprezinte o prioritate

Cu toate că poate părea ciudat să scriu eu aceste rânduri, dau un spoiler și spun că ceea ce voi scrie înn...

Comentarii Recente