Pare că am găsit soluția ideală pentru șlefuirea lemnului

Șlefuirea reprezintă o activitate la care apelez adesea atunci când lucrez cu lemnul. Iar cum multe dintre lucrările pe care le fac prin curte implică lemnul, mereu am nevoie să șlefuiesc!

Am folosit cu succes șlefuitorul cu bandă de la Steinhaus și, chiar dacă a cedat la un moment dat, el a fost înlocuit gratuit. Cu toate acestea, era destul de costisitor să cumperi adesea noi benzi de șlefuire, care nu sunt deloc ieftine.

Ori fac eu ceva greșit, ori pur și simplu șlefuitorul cu bandă nu a fost gândit pentru a șlefui suprafețe foarte mari de lemn, așa cum sunt scândurile sau grinzile. Prin urmare, am renunțat să mai folosesc șlefuitorul pentru a șlefui masiv.

În anumite momente, foloseam și flexul, căruia îi atașam un accesoriu cu scai, pe care puneam șmirghel. Ca soluție de avarie, merge, dar se uzează destul de rapid șmirghelul + că nu e tocmai confortabil. Mai mult decât atât, flexul meu de la Dexter se încinge destul de rapid la astfel de lucrări. Nu că l-aș amenaja, dar parcă aș vrea să mai ducă un an sau doi, până iau ceva mai bun.

Cel mai probabil că în viitor voi cumpăra și ceva șlefuitor rotativ chiar și un model cu vibrații, dar toate la timpul lor. Până atunci, de ziua am primit un cadou de care aveam foarte mare nevoie: o rindea electrică. Mai precis, este vorba despre acest model.

Șlefuiesc o scândură de 4 metri lungime și 20 cm lățime în mai puțin de 5 minute, ceea ce e mai mult decât satisfăcător. Cu toate acestea, pentru rezultate optime, este ideal ca scândura să fie și ea destul de dreaptă. Mai mult decât atât, poate fi util să treci și cu șmirghel în final, pentru un rezultat cât mai uniform.

În două zile, am șlefuit toată scândura și toate grinzile pe care le aveam pregătite pentru extinderea foișorului. Sigur, am luat pauze adesea, ca să nu trag foarte tare de ea.

Am făcut rost și de foarte mult rumeguș, care e ideal pentru aprinderea focului în grătar. Totodată, l-am pus pe la brazi, să țină umiditatea mai mult timp.

Voi reveni și cu o recenzie pentru rindea, însă am folosit-o atât de mult încât nu a fost suficient timp să fac și poze.

Distribuie articolul:

2 comentarii

  1. De unde te aprovizionezi cu lemn că în magazinele de bricolaj au explodat prețurile iar la gater lemnul este încă destul de „verde” sau ud și aer tendința să lucreze în timp.

    Iar să mergi pe lemn stratificat… e de două ori mai scump decât construcția pe structură metalică (eu vreau să fac o pergolă și costurile îmi dau cu rest).

    • În general, aveam pe cineva care îmi aducea scândură. Negustor ambulant, dacă pot zice așa.
      Într-adevăr, lemnul vine verde, dar îl depozitez în mod obișnuit iar când îl folosesc, e destul de ok.

      Mai lucrează el în timp, dar nu prea am ce face. Din magazinele de bricolaj nu am cumpărat niciodată, e drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.