O investiție utilă pentru casă: mașina de făcut paste

Sunt mare fan al ciorbelor de toate tipurile însă cu pastele am început o relație abia atunci când mi-am propus să slăbesc. Culmea nu? Despre paste se crede, în mod obișnuit, că îngrașă. De menționat ar fi totuși că în regimul meu erau incluse pastele, însă este vorba despre cele integrale.

Din ciorbe nu lipsesc tăițeii, iar dacă sunt de casă, cu atât mai bine. Prin urmare, este ușor de înțeles faptul că nu am fost indiferent în momentul în care am dat peste o mașină de făcut paste la jumătate de preț. Am găsit-o în Kaufland, îi știam prețul de bază deoarece mă tentase și înainte așa că am zis să încerc. Până la urmă, ce mai faci cu 50 de lei în ziua de azi?

Aparent, s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune achiziții ale acestui an. Am folosit-o de nenumărate ori din momentul achiziției și cu siguranță o vom mai folosi adesea, în viitor. Nu știu dacă vom cumpăra un model mai bun, la un moment dat, care să facă mai multe tipuri de paste, însă momentan nu simțim această nevoie.

Modul de funcționare este destul de simplu. Se face aluatul, se porționează și se întinde puțin pentru a nu fi prea gros pentru mașina de paste. Apoi îl întinzi cu ajutorul mașinii exact cât vrei de mult. Sunt vreo 8 grosimi posibile, așa că sigur ai de unde alege. Noi le subțiem până la treapta 1, începând cu treapta 8, continuând cu treapta 5 și finalizând cu cel mai subțire nivel.

Este o mașină manuală, așa că ai de dat la coarbă. Nu că ar fi prea mult de muncă. În 10 minute ți-ai făcut suficiente paste pentru o mâncare din care să te bucuri două zile.

Există două tipuri de paste pe care le poți face: cele tip spaghetti, foarte subțiri, pe care noi le folosim de regulă ca tăiței, și cele puțin mai late.

Gustul este fix ce trebuie, nouă ne place destul de mult așa că facem paste destul de des, după o rețetă descoperită de nevoie de Ștefania. Am dat și eu de gustul lor.

De când am cumpărat mașina de paste, nu am mai cumpărat nici paste și nici tăiței. Cred că poate fi folosită și pentru a face foi de lasagna, dar urmează să experimentăm în viitor.

Mă bucur că avem control asupra ingredientelor folosite. Astfel, folosind doar făină, aparent merge și cu cea integrală, ouă și apă. Nimic mai mult, nimic mai puțin. Totul natural, iar asta se simte în gust.

De asemenea, cred că reușim să facem și economii cu ajutorul ei, ceea ce mă bucură, de asemenea.

Folosiți mașină de făcut paste, sau preferați să le cumpărați?

Distribuie articolul:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.