Ne „salvează” Cioloș?

Deși mi-e greu să cred că în România va fi o schimbare majoră în bine în următoarea perioadă, ultimele zile în politică au fost marcate de lansarea unui nou partid de către Dacian Cioloș. Mi-a plăcut de el ca premier și, sincer, mi-ar plăcea să îl văd președinte. Oricum alte variante cu speranță nu prea pare să avem. Desigur că există și foarte mult scepticism.

În primul rând, pe lângă guvernarea dezastruoasă, după cum o consider eu, un alt mare rău care ni se întâmplă este faptul că nu prea avem opoziție. E un haos total în PNL și o totală lipsă de idee. La fel și în USR, un partid care pare prea mic să poată face ceva. Desigur, nici nu au prea mulți reprezentanți în parlament încât să poată avea o voce. Totuși eu un partid nou, cu oameni care nu prea sunt chemați pe la DNA, deci pare ok. Nu știu ce vor face la următoarele alegeri.

Asta pentru că una dintre problemele mari, scoase în evidență de cei care critică lansarea partidului nou, ar fi faptul că ar împărți electoratul opoziției, care în final tot nu ar aduna o majoritate. Și pare destul de posibil. Eu însă mi-aș dori mai tare să mai fure și de la majoritatea actuală dar și să convingă și alte persoane să iasă la vot. Deși s-a cam tot fâțâit în ultima vreme, motiv pentru care opoziția actuală îl critică pentru că nu ar fi fost clar la ultimele alegeri, iar din această cauză s-au obținut acele rezultate dezastru.

Până la urmă, sper să fie bine, deși nu cred. Că m-am cam săturat.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.