Microsoft Edge se blochează din senin – cum am rezolvat

Folosesc Microsoft Edge ca browser principal de ceva timp iar până nu demult am fost destul de mulțumit de el. Asta până când a început să crape.

Cred că această problemă a apărut odată cu Windows 11, însă nu sunt sigur. Ce se întâmplă, mai exact? Ei bine, se blochează. Muzica nu se întrerupe, însă nu mai poți folosi browserul deloc. Nici măcar să schimbi filele sau să închizi browserul.

Rezolvarea problemei am găsit-o relativ ușor. Ctrl + Alt + Delete, deschis managerul de activități iar de acolo am căutat să văd unde e problema la Edge. Aparent, procesul GPU folosea destul de multe resurse, așa că îl închid. Iar browserul merge din nou.

Treaba asta se întâmplă o dată la câteva ore și poate fi foarte supărătoare. Nu am vrut să mă obișnuiesc cu ea, ci dimpotrivă, am preferat să caut o rezolvare.

Ar fi cam două, pe care încă nu le-am testat încă suficient pentru a putea spune dacă funcționează sau nu. Dar voi reveni cu o actualizare la acest articol, în funcție de cum decurg treburile.

Edge se blochează – cum rezolvi această problemă

Eu unul m-am gândit la două soluții:

  1. Dezactivarea accelerării hardware. Trebuie să intri la setări, cauți hardware în căsuța din stânga, iar printre rezultate vei găsi posibilitatea de a debifa utilizarea accelerării hardware. Din ce am citit pe net, după ce debifezi asta, ar trebui să nu mai fie probleme;
  2. Alocarea plăcii video dedicate pentru browserul Edge. Căutând să văd de ce nu îmi mai merge bine FIFA 21 (voi scrie despre asta într-un articol viitor și revin cu link aici), am găsit la setări opțiunea de a selecta placa video folosită pentru o aplicație anume. Practic, sistemul alege dacă folosește placa dedicată sau cea integrată. În Windows 11 găsești opțiunea asta cu numele de „Setări grafice”. O cauți în start și dai repede de ea. Eu am selectat să folosească Edge placa dedicată, să văd dacă mai apare problema. Dacă da, voi trece la prima opțiune, cea de mai sus.

Sper ca metodele recomandate de mine să dea roade și să vă ajute și pe voi dacă aveți probleme cu browserul Microsoft Edge care se blochează.

Distribuie articolul:

4 Comentarii

Spune ceva

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.