Skip to content

Metodă de promovare a blogului: spune că ai blog

Cred că o mare parte dintre bloggeri au refuzat să zică faptul că au blog cel puțin o dată din cauza timidității. Majoritatea fac asta la începutul carierei de blogger deoarece atunci nu sunt foarte siguri pe ei și probabil le este frică de părerea celor din jur. Totuși cu timpul această frică dispare și astfel ajungem să ne dorim să avem tot mai mulți cititori.

Mi-am dat seama că o metodă bună de promovare a blogului ar fi aceea de a spune faptul că ai blog de fiecare dată când ai ocazia. Bine, nu trebuie să zici chiar tuturor acest lucru deoarece sunt sigur că multor taximetriști, șoferi de autobuz sau vânzători nu le va păsa de blogul tău.

Totuși sunt momente potrivite pentru a vorbi despre acest lucru. De exemplu am reînceput zilele trecute să joc The West. Am mai vorbit despre acest joc pe care l-am reînceput acum după o pauză îndelungată.

Probabil unul din cele mai faine aspecte ale jocului The-West este acela că ai ocazia să cunoști tot felul de oameni în toată firea cu care chiar ai ce vorbi și de la care ai ce învăța. Mi-am făcut cont pe două servere iar pe unul din ele am intrat într-un oraș cu mai mulți oameni. Orașul respectiv are un forum unde se discută tot felul de lucruri și unde se află și un topic în care fiecare membru ar trebui să se prezinte. Fiecare jucător a scris câteva lucruri despre el, vârstă, nume, hobby șamd. Atunci când m-am prezentat eu am zis că îmi place să scriu pe blog însă nu am lăsat adresa blogului să nu pară spam însă peste câteva zeci de minute două persoane mi-au cerut adresa blogului și am fost tare încântat să îl ofer.

Astfel am obținut doi cititori care, din câte mi-au zis, vor mai reveni pe blogul meu și asta înseamnă enorm pentru mine. Concluzia este una simplă: atunci când ai ocazia și crezi că ar fi bine, spune că deții un blog și astfel vei mai câștiga câțiva cititori.

I-AM-a-blogger
Sursă imagine: 26yearsandcounting.com

7 Comments

 1. Claudiu Burlacu Claudiu Burlacu

  Și eu joc The West, pe ce lume joci?

  • Hawaii si Indiana,

   • Dacă ai nevoie de bani sau iteme pe Indiana dă-mi o telegramă am numele Doc McJunkin, te ajut cu ce am 🙂

 2. Rosu Iulian Rosu Iulian

  Un sfat bun. Eu inca ma mai ascund uneori si nu spun prea des ca am blog. Din pacate am lasat blogul in paragina si am pierdut toti vizitatorii (si eram si pe subdomeniu), iar acum am decis sa o iau de la 0…am cumparat un domeniu si acum sper sa ma apuc iar de scris. Dar din pacate nu prea il promovez…mai ales in mediul offline.

  • Rosu Iulian Rosu Iulian

   Ma gandeam sa fac un tricou pe care sa pun linkul si logo-ul blogului…oare va merge? Sau nu prea se uita oamenii ce scrie pe tricouri? 🙂

   • Depinde.. De exemplu logo-ul meu include si link-ul daca pot zice asa.. eu unul nu as mai fi nevoit sa adaug link. De aceea prefer o imagine mare care sa iasa si in evidenta.

  • Mult succes. Comenteaza pe bloguri, e o metoda buna de a te face cunoscut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.